Preko noći se u Torinu desila neočekivana promjena
Foto - EPA

Navijači 'okrenuli ploču'

Preko noći se u Torinu desila neočekivana promjena

M. Šljivak

Torinski Juventus igra katastrofalan fudbal ove sezone.

Najveći italijanski klub nalazi se pred ispadanjem iz Lige prvaka, možda se desi da ne nastave uopšte evropsku avanturu ove sezone, a i u prvenstvu klub stoji veoma loše.

Mnogi navijači Juventusa kao glavnog krivca vide trenera Massimiliana Allegrija, ali rukovodstvo kluba ne želi otpustiti iskusnog trenera i smatraju da su i igrači jednako krivi za loše rezultate kao i trener.

Dosta je igrača koji su navodno protiv Allegrija. Žele mu vidjeti leđa i maksimalno se trude da on dobije otkaz, no to se neće desiti.

Allegri je od navijača dobio podršku. Ispred stadiona Juventusa u Torinu pojavio se transparent podrška treneru Stare dame na kojem piše.

"Gospodine Allegri, ne podnosite ostavku. Oni koji se bore protiv vas nisu vrijedni ovog dresa", poruka je navijača torinskog kluba.

Oglasi

Gazzetta dello sport navodi u svom današnjem izdanju kako je rukovodstvo Stare dame spremno na drastične promjene za dobrobit kluba.

Svako ko ne bude spreman da se žrtvuje za klub dobit će otkaz bez obzira na cifru koja bi mu se morala isplatiti.

Allegri ima ogromnu podršku rukovodstva kluba. Oni ga žele vidjeti na klupi i u narednom periodu i uopšte ne razmišljaju da mu daju otkaz.

[instagram]https://www.instagram.com/p/Cgj30Lhq-im/?hl=en[/instagram]

Potražite više informacija na temu Serie A:

Maxu Allegriju je ovo drugi mandat na klupi Juventusa. Prethodno je vodio klub u periodu od 2014. do 2019. godine i osvojio je pet titula prvaka Italije.

Na klupu se vratio prošle godine, a u međuvremenu su ekipu s klupe vodili Maurizio Sarri i Andrea Pirlo.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

King_Kenny
...dok je osvajao titule i igrao finala LP bio je vrhunski strucnjak,a sad odjednom nema pojma...to bi bilo isto kao da tjeraju Kloppa zbog jedne lose serije rezultata,a pljuni na ono sve sto je dobro uradio...Allegri je odlican trener,ali ima povrijedjenih igraca,plus ima tu dosta panjeva...nista covjek nije kriv...
5 0
user1658818016
Samo on zna kako kupiti utakmice al izgleda da mu trenutno bas i ne ide od ruku
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi