Široki gostuje na Ilidži u Kupu BiH

Barbarić protiv Famosa najavio promjene u sastavu

Haris Zilić

U srijedu se igraju utakmice šesnaestine finala Kupa Bosne i Hercegovine.

U ovom krugu takmičenja uključuju se i klubovi iz Premijer lige BiH.

Žrijeb je spojio nekoliko zanimljih parova, pa će tako NK Široki Brijeg u goste na Ilidžu FK Famos Hrasnica koji je član Druge lige FBiH -grupa Centar.

U utorak prijepodne trener tima sa Pecare Ivica Barbarić je odradio posljednji trening s ekipom uoči polaska na gostovanje u Sarajevo.

Široki Brijeg je veliki favorit u ovoj utakmici, kako je istakao šef stručnog stožera Plavo-bijelih s Pecare, ali spomenutu ulogu mora opravdati i na terenu.

"U ovoj utakmici imamo ulogu velikog favorita koju moramo opravdati i potvrditi na terenu. Kup utakmice su uvijek specifične. Moramo, prije svega, iskazati poštovanje prema protivniku, a onda i prema samima sebi kako bi maksimalno koncentrisani odigrali ovu utakmicu i prošli dalje", rekao je Barbarić i dodao:

"Već u subotu imamo zahtjevno gostovanje u Trebinju, napravit ćemo određenih promjena u sastavu. Priliku će dobiti igrači koji su imali manju minutažu u dosadašnjem dijelu sezone."

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Utakmica 1/16 finala Kupa Bosne i Hercegovine između Famosa i Širokog Brijega bit će odigrana u srijedu, 19. oktobra na stadionu Igmana na Ilidži s početkom u 14 sati.

Utakmicu će suditi Josip Martinović iz Čapljine uz asistenciju Josipa Čolića s Kupresa i Jure Muse iz Čitluka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.