Bivši omladinac Zuricha potpisao za Široki Brijeg
Foto: NK Široki Brijeg

Novo ime na Pecari

Bivši omladinac Zuricha potpisao za Široki Brijeg · Zvanično

Endin Čaušević

Široki Brijeg danas je potvrdio da je ovaj klub dobio još jedno pojačanje.

Iako je sezona u Premijer ligi BiH uveliko u toku klubovi još uvijek nisu završili s pojačanjima, a kao što je poznato imaju pravo angažovati igrače koji su bili slobodni na tržištu prije završetka prelaznog roka.

Široki je to pravo odlučio da iskoristi i danas je predstavio novog fudbalera, a riječ je o Kristianu Luburiću.

Ovaj 21-godišnji defanzivac prošao je omladinsku kategoriju Zuricha, te je u seniorskoj konkurenciji nastupao za rezervni tim ovog kluba, a kasnije je igrao za Zug 94 i Grasshopper.

Luburić je ljetos napustio Grasshopper i bio je bez angažmana, a onda je stigla ponuda iz Širokog Brijega koju je odlučio prihvatiti.

Klub s Pecare potvrdio je danas da je Luburić potpisao jednogodišnji ugovor s ovim klubom uz opciju produženja istog.

"Velika mi je čast potpisati za Široki Brijeg i doći u kraj odakle su moji roditelji. To me čini još ponosnijim. Dolazim s ambicijama biti što uspješniji u ovoj sezoni, kako igrački, tako i momčadski. Ovdje želim rasti kao igrač na terenu i kao karakter. Nestrpljivo čekam istrčati na Pecari pred našim sjajnim navijačima", rekao je Luburić nakon potpisa ugovora.

Treba istaći da je Luburić trenirao prethodna dva mjeseca sa ekipom Širokog Brijega i vrlo dobro se upoznao sa saigračima i trenerom Ivicom Barbarićem.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Luburić je očito ostavio dobar utisak u prethodna dva mjeseca, te mu je klub s Pecare odlučio pružiti priliku da nastupa u dresu Širokog Brijega.

Također, vrijedi istaći da je Luburić upisao i jedan nastup u dresu juniorske reprezentacije Hrvatske.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi