Nisu čestitali Benzemi

Tišina: Od rekordera ni traga ni glasa

Eldar Ganibegović

Na svečanoj ceremoniji sinoć u Parizu je dodijeljena Zlatna lopta.

Prema očekivanjima i najavama, laskavo priznanje otišlo je u ruke napadača Real Madrida, Karima Benzeme.

Benzema je prošle sezone u dresu Real Madrida nastupio 46 puta, te postigao 44 gola uz 15 asistencija. Osvojio je špansko prvenstvo i superkup, te Ligu prvaka i prema mišljenju mnogih apsolutno zasluženo osvojio ovu nagradu.

Po prvi put od 2005. godine Lionel Messi nije ušao u uži izbor, dok je Cristiano Ronaldo bio 20., što mu je najlošiji plasman od 2005. godine. Izgleda da je došao kraj velike ere dominacije Argentinca i Portugalca koji zajedno imaju 12 Zlatnih lopti.

Messi ima osvojenih sedam nagrada, šest u Barceloni i jednu u PSG-u. Ronaldo je osvojio prvu dok je igrao u Manchester Unitedu prvi put, a preostale četiri u dresu Real Madrida gdje je svlačionicu dijelio upravo s Benzemom.

Nakon proglašenja pobjednika, brojne su poruke i čestitke stigle Benzemi, ali nijedna od njih nije od rekordera po broju osvojenih Zlatnih lopti, Messija i Ronalda.

Posebno se to očekivalo od Ronalda koji je dugu niz godina bio saigrač Benzemi u Real Madridu, no Portugalac se još uvijek nije oglasio.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Od ponedjeljka navečer samo je jedna objava na Instagramu Cristiana Ronalda, na storyju, na kojoj je slika Portugalca i Sir Alexa Fergusona koji su se u nedjelju ponovno sreli na utakmici Manchester Uniteda i Newcastlea.

Također, treba spomenuti da se ni Messi ni Ronaldo sinoć nisu pojavili na ceremoniji, iako je dolazak Portugalca bio najavljivan.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.