Courtoisu se nije svidio izbor: "Izgleda da se više cijeni postići gol nego odbraniti ga"

Nezadovoljan je svojim sedmim mjestom

Courtoisu se nije svidio izbor: "Izgleda da se više cijeni postići gol nego odbraniti ga"

Eldar Ganibegović

U Parizu je sinoć održana ceremonija dodjele Zlatne lopte.

Zlatna lopta je bila šlag na tortu gala večeri, a prije toga podijeljene su brojne druge nagrade. Nagrada "Lav Yashin" koja se dodjeljuje najboljem golmanu otišla je u ruke Realovom čuvaru mreže, Thibautu Courtoisu.

Reprezentativac Belgije bio je sedmi u ukupnom poretku za Zlatnu loptu koja je otišla u ruke njegovom saigraču Karimu Benzemi.

Taj mu se plasman baš i ne sviđa i smatra da je trebao biti visočije na listi, a iz izjave se može zaključiti da mu je ambicija bila i osvajanje Zlatne lopte pored fenomenalnog Benzeme.

"Prije svega, jako sam sretan zbog Karima Benzeme. Čini se da se više cijeni postići gol nego obraniti ga. Bitka koju tek treba dobiti. Vidjevši logiku i znajući kako se glasa, znao sam da nisam imao šanse pobijediti", rekao je Courtois, a prenosi Marca.

"Istina je da se čini nemogućim za golmana osvojiti Ballon d'Or. Benzema je pobijedio ove godine i svi se slažemo oko toga. Ali nakon sezone u kojoj smo osvojili Ligu prvaka, prvenstvo, kada sam bio odlučujući u finalu Lige prvaka, osvojim sedmo mjesto. To pokazuje da se glasovi baš i ne daju prema zaslugama golmana. 

U prvih 10 nema defanzivaca, to je to. Barem su izmislili još jedan trofej", dodao je Courtois misleći na nagradu Lav Yashin koju je upravo on dobio.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, upravo je legendarni ruski golman Lav Yasahin jedini golman u historiji koji je osvojio Zlatnu loptu i to šezdesetih godina prošlog stoljeća.

Najbliži tome kasnije su još bili Buffon koji je bio drugi 2006. godine, Kahn je bio treći 2001. i 2002. godine, a Neuer treći 2014. godine.

Top Komentari

Klicko
Kloc
1 3
barcaforever
Jedan od najzasluženijih igrača Reala definitivno, čovjek je upravu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi