Pljačka u kući Milanovog beka

Djevojka Thea Hernandeza je sinoć 'umirala od straha', Francuz nije bio tu

Edmir Škorić

Francuski reprezentativac i bek Milana Theo Hernandez najnovija je žrtva pljački kojima su sve češće izloženi fudbaleri u Italiji, ali i cijeloj Evropi.

Prema pisanju brojnih italijanskih medija, grupa lopova jučer je ušla u kuću Thea Hernandeza koja se nalazi u milanskoj četvrti Cassano Magnagu.

Najgore je što su tokom pljačke u kući bili igračeva djevojka Zoe Cristofoli i njihov šestomjesečni sin Theo Junior.

Prema prvim izvještajima, lopovi su uspjeli uzeti "vrlo važan" plijen, a policija istražuje događaje uz pomoć sigurnosnih kamera u kući i rekonstrukciju događaja uz pomoć igračeve supruge. U tim trenutima Francuz nije bio u kući, a strah njegove partnerice je prosto nezamisliv.

Vijest je jutros osvanula u svim novinama u Italiji i odmah izazvala brojne poruke podrške na društvenim mrežama bivšem igraču Real Madrida, koji je idol u Milanu.

Stigao 2019. u Rossonere, a već ima 134 utakmice, 21 gol i 25 asistencija u ekipi s kojom je u maju slavio naslov prvaka Italije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Njegov odnos s klubom i gradom je sjajan, a u februaru ove godine obnovio je ugovor do 2026. godine.

Hernandez će biti dio Svjetskog prvenstva u Kataru jer će se izvjesno naći na spisku selektora Didiera Deschampsa, no do tada ima neke važne utakmice s Milanom. Za vikend Rossonere očekuje domaći duel s Monzom, a onda sredinom naredne sedmice jako bitna utakmica u Ligi prvaka protiv Dinama u Zagrebu, u kojoj Milan jednostavno mora da pobijedi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.