PSG našao zamjenu za Mbappea: Spremni su platiti ogromnu cifru!

Igrač Milana na meti Parižana

PSG našao zamjenu za Mbappea: Spremni su platiti ogromnu cifru!

Eldar Ganibegović

Posljednjih dana intenzivirale su se priče oko mogućeg odlaska Kyliana Mbappea iz PSG-a.

Navodno Francuz nije zadovoljan u Parizu zbog neispunjenih obećanja uprave kluba koja su mu dali da bi potpisao novi ugovor na kraju prošle sezone.

Naime, obećali su mu veće ovlasti, a Mbappe je tražio dovođenje klasične devetke u tim, te prodaju Neymara, što ovi nisu ispunili, te je Mbappe tražio odlazak, barem tako kažu inostrani mediji.

Španski Sport objavio je i da je PSG odredio cijenu za Mbappea, a onda prema njima iznosi vrtoglavih 400 miliona eura. Podsjetimo, rekord je 222 miliona eura za koja je 2017. godine Neymar iz Barcelone prešao upravo u PSG.

Nakon što su uvidjeli da je francuska zvijezda odlučila otići, u upravi PSG-a odmah su pronašli rezervnu opciju. Riječ je o Rafaelu Leau (23), iz Milana, javlja El Nacional.

Štaviše, predsjednik Nasser Al-Khelaifi odlučio je platiti 100 miliona eura u zamjenu za Portugalca, koji je također u fokusu Real Madrida i Chelseaja. No, klubovi neće imati lak zadatak osigurati Leaov potpis, jer se Milan ne želi odreći njegovih usluga, barem za sada.

Za Milan je reprezentativac Portugala do sada nastupio 127 puta i postigao 31 gol uz 28 asistencija.

Luis Campos, sportski direktor PSG-a, podsjetimo, oštro je demantovao sve navode da će prvak svijeta iz 2018. godine napustiti klub.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Kategorički demantujemo izrečeno. Je li on ovdje sretan ili ne, to je pitanje koje biste mu trebali postaviti. To je vrlo lično pitanje. Vidim Kyliana kako radi, on je vrhunski profesionalac.

Naprimjer, odigrao je izvanredan meč u Reimsu. Uložio je veliki trud za momčad. Vidim Kyliana svaki dan s njegovim kolegama, sretnog i s ogromnom željom za radom", rekao je Luis Campios, prenosi RMC Sport.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi