Niko u Evropi nije ove godine napravio ono što je Milan

Bez poraza u gostima

Niko u Evropi nije ove godine napravio ono što je Milan

Edmir Škorić

Fudbaleri Milana imaju nevjerovatnu statistiku kada su u pitanju gostovanja u 2022. godini.

Milan je sinoć gostovao u Veroni i uz dosta muke došao do pobjede rezultatom 2:1, pa je nastavio svoju potjeru za Napolijem u želji da odbrani titulu iz prošle sezone, koja je osvojena nakon dugih 11 godina čekanja.

U 2022. godini Milan je, uključujući dakle i drugi dio prošle sezone, imali čak 14 gostovanja u Seriji A i nisu doživjeli nijedan poraz. Bilanca je nevjerovatna - upisali su čak 10 pobjeda uz četiri remija, dali su 25 i primili samo osam golova.

Milan je trenutno jedina ekipa u pet najjačih liga Evrope (Serija A, Premier liga, Ligue 1, Bundesliga, La Liga) koja nije izgubila utakmicu u gostima 2022. godine.

Posljednji put su Milanezi na gostovanju u prvenstvu izgubili 20. novembra prošle godine, kada ih je sa 4:3 pobijedila Firoentina. Od tada nisu izgubili 17 uzastopnih gostovanja.

Miguel Veloso je sinoć nakon ubačaja svog sunarodnjaka Rafaela Leaa postigao autogol za vodstvo Rossonera, ali je Verona preko Koraya Guntera izjednačila, da bi tek u 81. minuti poslije sjajne akcije Sandro Tonali zabio za pobjedu, a asistirao mu je Ante Rebić.

Milan predvođen trenerom Stefanom Piloijem, a u čijem je timu i reprezentativac BiH Rade Krunić, koji je jučer bio starter i igrao malo više od sat vremena, ima 23 boda nakon deset kola i nalazi se na trećem mjestu sa tri boda manje od vodćeg Napolija.

U subotu će na San Siru gostovati Monza, a u Milanu se nadaju pobjedi, no i kiksu Napolija dan kasnije protiv Rome na Olimpicu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Što se tiče Milanovih gostovanja u 2022. godini, pobjeđivali su redom Veneziju s 3:0, Inter sa 3:0, igrali 2:2 sa Salernitanom, dobili Napoli i Cagliari sa po 1:0, zatim u aprilu remizirali s Torinom i s 2:1 pobijedili Lazio, a u maju su dobili Veronu sa 3:1, Sassuolo s 3:0, da bi u avgustu igrali 1:1 s Atalantom i 0:0 sa Sassuolom.

U septembru su pak dobili Sampdoriju sa 3:1, a u oktobru ove godine prvo Empoli sa 3:1, a sada i Veronu sa 2:1. Sljedeće gostovanje je u Torinu 30. oktobra, s tim da pet dana ranije ima gostovanje Dinamu u Zagrebu u 5. kolu Lige prvaka.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi