Šampion se mučio u Veroni i branio od Đurića, pa akcijom u tri poteza iskreirao pobjedu

Tonali za nova tri boda

Šampion se mučio u Veroni i branio od Đurića, pa akcijom u tri poteza iskreirao pobjedu

Edmir Škorić

Nogometaši Milana imali su dosta problemi u Veroni u večerašnjem meču 10. kola Serije A, ali uspjeli su da pobijede s 2:1.

Milanov trener Stefano Pioli već sedmicama se suočava sa mnogim problemima zbog povrijeđenih igrača, pa tako ni večeras nije mogao da računa na prvog golmana Maignana, povrijeđene De Ketelaerea, Calabriju, Florenzija, Kjaera, Saelemakersa i Ibrahimovića, ali svejedno je pronašao način da sastavi pobjednički tim.

Verona našeg bivšeg reprezentativca Milana Đurića poprilično je napatila goste iz Milana, ali ipak bodovi odlaze u grad u kojem se prije nekoliko mjeseci slavila titula.

Milan je u devetoj minuti poveo nakon autogola Velosa, ali je već u 19. minuti Gunter donio Veroni izjednačenje, pogodivši za 1:1 na asistenciju Depaolija.

U nastavku zaista velika patnja Rossonera, Verona je u nekim momentima izgledala opasnije, ali određene izmjene unaprijedile su igru gostiju, koji su u 81. minuti ipak stigli do pobjede.

Bila je to fantastična akcija u tri poteza. Prvo je Leao dugom loptom na desnoj strani našao Rebića, ovaj sjajno uočio Tonalija koji se ubacivao iz drugog plana, progirao ga, a Italijan sjajno pogađa za 2:1.

Oglasi

Bh. reprezentativac Rade Krunić bio je starter na ovom meču, ali ga je u 61. minuti zamijenio Pobega. Đurić je u igru kod domaćih ušao u 65. minuti i bio je veoma opasan prilikom Veroninih pokušaja iz kornera, ali se s njim izborila odbrana Milana.

Milan je na tabeli preskočio Lazio i Udinese i sa 23 boda je treći iza Napolija (26) i Atalante (24). Verona je ostala u opasnoj zoni sa svega pet osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milanu naredne subote dolazi Monza, dok će Verona u petak gostovati u Sassuolu.

Ovo kolo bit će kompletirano sutra sa dva meča. Prvo će od 18:30 snage odmjeriti Sampdoria i Roma, a od 20:45h Lecce i Fiorentina.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

koraj
Forza Milan!!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi