Foto - EPA

Nevjerovatni Portugalac

Cristiano Ronaldo je ukaljao ime za sva vremena

Midhat Šljivak

Cristiano Ronaldo (37) izazvao je veliki skandal nakon što je otišao s utakmice protiv Tottenhama prije posljednjeg sudijskog zvižduka.

Portugalska zvijezda počela je utakmicu na klupi. To mu se nije dopalo, ali ono što je napravio u finišu meča zauvijek će promijeniti pogled navijača Uniteda prema njemu.

Iako se u prvi mah činilo da je CR 'samo' otišao s utakmice kada je vidio da neće igrati, ispostavilo se da Ronaldo nije želio ući u igru.

Menadžer Manchester Uniteda Erik ten Hag želio je u finišu meča uvesti Ronalda, ali je po navodima Daily Maila, Cristiano to odbio.

Nakon što je saopštio menadžeru Crvenih đavola kako nema namjeru ući u finišu utakmice, Cristiano je napustio utakmicu u 89. minuti, a zatim je otišao i sa stadiona.

Ovakvim potezom CR je definitivno ukaljao ime na Old Traffordu jer ovakve stvari su zaista neoprostive, pa barem to bio i Cristiano Ronaldo.

Klub je izdao saopštenje u kojem navodi kako Cristiano neće biti dio ekipe za naredni meč s Chelseajem. To je za sada kazna za ono što je napravio.

"Cristiano Ronaldo neće biti dio ekipe za subotnji meč protiv Chelseaja. Ostatak ekipe trenira i potpuno je fokusiran na meč", saopšteno je iz Uniteda.

Portugalac ove sezone ne blista na terenu. Odigrao je 12 utakmica i ima učinak od dva gola i jedne asistencije.

Ugovorom je ovaj 37-godišnji fudbaler s Unitedom vezan do ljeta naredne godine i izvjesno je da on neće nastaviti karijeru na Teatru snova, iako postoji opcija u ugovoru o produžetku saradnje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Neće biti nikakvo čudo ako Ronaldo ode već u januaru. Očigledno je nezadovoljan statusom u Manchesteru, a ni klub sigurno nije sretan zbog njegovih poteza.

Ovakve stvari definitivno nisu nešto što mu je potrebno pred kraj velike karijere.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.