"Ovo nije fer prema Ronaldu"

Oglasio se i Rio Ferdinand

"Ovo nije fer prema Ronaldu"

Edmir Škorić

Proslavljeni defanzivac Manchester Uniteda Rio Ferdinand dao je svoje viđenje oko situacije sa Cristianom Ronaldom.

Manchester United je u srijedu navečer pobijedio Tottenham s 2:0, a Cristiano Ronaldo nije ulazio u igru. Portugalac je bio vidno razočaran odlukom Erika ten Haga, pa je u 87. minuti otišao u svlačionicu i onda pustio stadion, što je naravno podiglo dosta prašine, a menadžer Uniteda je kasnije kazao da to nije bilo u redu i da će se o tome naknadno raspravljati.

Ovo je bio definitivni manjak poštovanja kako prema treneru tako i prema klubu koji ga je učinio najboljim igračem svijeta i dao mu mnogo toga.

Njegov nekadašnji saigrač Rio Ferdinand pokušava, međutim, da pronađe logično opravdanje zašto Ronaldo nije dobio šansu u ovom derbiju.

"Jedino zašto vidim da nije ulazio u igru jeste da je menadžer planirao da ga sačuva za Chelsea. To je ono što ja vidim. Nisam očekivao ništa manje od njega nakon svega, iskreno", kazao je Ferdinand.

Također je kazao da bi klub trebao da pusti Cristiana Ronalda ako ne računa na njega.

"Ukoliko ga ne vidi kao startera ili makar kao čovjeka koji bi trebalo da doprinosi, trener i klub moraju da ga puste. To nije fer prema njemu. To nije fer prema bilo kome. United je pobijedio 2:0, odigrao odlično, a tema sa utakmice je Zašto Cristiano ne igra. Tako će biti nakon svakog meča", kaže Englez.

Ronaldo je davno odlučio da napusti Manchester i tokom ljeta je tražio način da ode, ali je bio prisiljen da ostane u nedostatku dobrih ponuda, a glavna želja bila mu je da igra u klubu koji nastupa u Ligi prvaka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U posljednje vrijeme Ronaldo sve manje igra, a tokom cijele ove sezone uspio je da postigne samo dva gola i oba u Evropskoj ligi. U Premier ligi je i dalje bez gola.

Manchester je trenutno petoplasirani na tabeli sa 19 bodova, a već u subotu ima teško gostovanje kod ekipe Chelseaja. Biće to prilika da se nastavi pozitivan niz u Premiershipu jer je United u prethodna tri kola osvojio sedam bodova. 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Nije fer al u qrcu!Balerina htjela da ide,nije bio na pripremama i sad da poremeti harmoniju u klubu.Uša,tvoje je vrijeme prošlo
1 5
user1619557757
Covjek moze sigurno dati preko 20 golova u sezoni, sto Rashford nikad nije zabio toliko, al ovaj ten Hag umislio da je Zidan ili Alex Ferguson pa ga maltretira, volio bi da ode iz Uniteda i da ostane u Englesku pa da im pokaze ko je babo
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti