Ivan Perišić u cijeloj karijeri nije tako osramoćen kao sinoć kada je pokušao da zaustavi Antonyja

Pao na stražnjicu

Ivan Perišić u cijeloj karijeri nije tako osramoćen kao sinoć kada je pokušao da zaustavi Antonyja

E. Škorić

Manchester United je sinoć odigrao svoju najbolju utakmicu u sezonu, te je nadigrao Tottenham i slavio s 2:0 u 12. kolu Premiershipa.

Pobjeda Uniteda nad gostima iz sjevernog Londona mogla da bude i mnogo veća, ali su se domaći igrači poprilično ispromašivali, da bi sa dva gola u nastavku došli do bitnih bodova.

Već nakon 32 minute Manchester je imao čak 15 šuteva prema golu Tottenhama. Bilo je pravo čudo kako domaćin nema prednost, a najviše zahvaljujući nevjerovatnom Hugi Llorisu koji je sve branio.

Fred je konačno u 47. minuti pogodio na asistenciju Jadona Sancha, da bi u 69. minuti Bruno Fernandes odbijenu loptu spremio u mrežu i tako riješio pitanje pobjednika. United je upisao vrlo bitnu pobjedu za skok na peto mjesto tabele. S druge strane, Tottenham ostaje treći.

Bila je ovo loša noć za Antonija Conte i njegove igrače, a kako je to sve izgledalo tokom 90 minuta može da se oslika i u samo jednom potezu Antonyja, kada je iskusnog Ivana Perišića "vratio na fabričke postavke".

Antony je došao ovog ljeta iz Ajaxa i već se na sjajan način predstavio navijačima Manchester Uniteda, a sinoć je pokazao izvanrednu tehniku, ali i brzinu koja ga krasi. Perišić je u jednom trenutku pao na stražnjicu u želji da ga zaustavi.

Oglasi

Reprezentativac Hrvatske (115 nastupa, 32 gola) igrao je u karijeri prije Tottenhama godinama u Interu, odakle je išao na posudbu u Bayern, a u Njemačkoj je ranije pružao jako dobre partije u dresovima Borussije Dortmund i Wolfsburga. Prije Njemačke bio je u Belgiji gdje je igrao za Club Brugge, te Francuskoj gdje je bio član Sochauxa, a kao klinac bio je i u Dinamu i u Hajduku, matičnom klubu jer je rođen u Splitu.

Briljirala je većina igrača Crvenih vragova, izuzev Cristiana Ronalda koji je ostao neiskorištena zamjena i čija frustracija raste iz dana u dan, iako je Unitedu najzad krenulo, mada tim Erika ten Haga itekako ima prostora za napredovanje i za bolje rezultate.

Uočeno je kako Ronaldo minutu prije kraja napušta teren, kada je shvatio da neće više dobiti šansu da igra. Nije mu prvi put da to radi, a Ten Hag je kazao da mu nije dao dozvolu za to i da će se o tome razgovarati naknadno.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U narednom kolu United za vikend gostuje Chelseaju u novom derbiju, dok Tottenham dočekuje Newcastle.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gvardijan
E bas je ovo neko sramocen*****z veze,covjek se vise okliznuo.Sramocenje je ono sto je Messi uradio Alabi na onoj utakmici protiv Bajerna.
2 0
maco12
E stvarno naslov za pamćenje a što se ustao i ponovo ga zaustavio to ništa nije vrijedno spomena e ovo je fer novinarsko izvještavanje samo pustite što vama odgovara i izvučete iz konteksta .Jeli vas stid imalo ?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi