Nikoga nije briga za Cristiana Ronalda
Foto - EPA

Trenutak koji to dokazuje

Nikoga nije briga za Cristiana Ronalda

Midhat Šljivak

Manchester United pobijedio je jučer na Old Traffordu Tottenham s 2:0 u duelu 12. kola engleske Premier lige.

Crveni đavoli do trijumfa su došli s dva pogotka u drugom poluvremenu. Spurse je 'načeo' Brazilac Fred u 47. minuti, a Bruno Fernandes je u 69. minuti postigao pogodak za konačnih 2:0.

Međutim, umjesto priče o odličnom nastupu Uniteda i pobjede nad Tottenhamom, glavna zvijezda engleskih medija nakon utakmice je Cristiano Ronaldo.

Legendarni Portugalac ostao je bez minutaže u ovom duelu. Menadžer tima s Old Trafforda Erik ten Hag odlučio je ostaviti na klupi portugalsku zvijezdu, a on se zbog toga ponio poprilično nesportski.

Kada je vidio da neće dobiti šansu za igru, Ronaldo je u 89. minuti napustio teren Old Trafforda, a zatim se spakovao i otišao je kući.

Oglasi

Njegovo nezadovoljstvo nije teško palo saigračima. Nikoga nije bilo briga što Cristiana nema na slavlju u svlačionici i oni su pobjedu proslavili bez umišljenje zvijezde.

"Cristiano Ronaldo je napustio Old Trafford prije kraja utakmice. Međutim, njegovo odsustvo iz svlačionice nije previše uzrujalo druge. Svi su slavili pobjedu", pišu engleski mediji.

Iskusni 37-godišnji napadač ove sezone ne pruža vrhunske partije u dresu Uniteda. Odigrao je 12 utakmica i ima učinak od dva pogotka i jedne asistencije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ronaldov ugovor s Crvenim đavolima ističe na kraju ove sezone. Vrlo je vjerovatno da on naredne sezone neće biti stanovnik Manchestera.

U njegovom ugovoru postoji opcija produžetka saradnje, no šanse da se tako nešto dogodi nakon svega što se dešava su zaista minimalne.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

imeiime
Boli Ronalda patak za njima. Pa on je veci nego svi oni zajedno, ukljucujuci i trenera zvanog emir hadzic za sirotinju
5 3
Carmagle
Cigansko smece
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi