Foto - EPA

Suspenzija portugalske zvijezde

Još jedan težak poraz za bahatog Ronalda: Niko mu u karijeri nije napravio ono što je Erik ten Hag

Midhat Šljivak

Cristiano Ronaldo (37) suspendovan je od strane Manchester Uniteda.

Portugalac je odbio ući u igru u meču protiv Tottenhama na Old Traffordu (2:0), a zatim je napustio teren i stadion.

Nakon ovog bahatog poteza Portugalca Manchester United je odlučio suspendovati klupsku zvijezdu. Za početak, neće ga biti u utakmici protiv Chelseaja.

"Cristiano Ronaldo neće biti dio ekipe za subotnji meč protiv Chelseaja. Ostatak ekipe trenira i potpuno je fokusiran na meč", saopštio je Manchester United.

Zvijezda Crvenih đavola ima izuzetno loš odnos s menadžerom Erikom ten Hagom, a engleski mediji počeli su polako otkrivati 'prljave' stvari iz svlačionice.

"Cristiano Ronaldo ima izuzetno loš odnos s nekim od članova stručnog štaba. Priča samo s određenim osobama i to jako malo", piše novinar Guardiana Jamie Jackson.

Odluku o suspenziji portugalske zvijezde donio je menadžer Erik ten Hag. Klub ga je u potpunosti podržao i stao je na stranu nizozemskog stručnjaka.

Ten Hag ne želi više trpiti bahato i bezobrazno ponašanje legendarnog fudbalera. Donio je odluku da na njega ne računa u duelu s Chelseajem, ali to nije sve.

Ronaldu neće biti dozvoljeno da trenira s prvim timom u naredna tri dana. Trenirat će sam odvojeno od tima kojem očigledno mnogo bolje ide kada on nije tu.

Cristiano je odbijanjem ulaska u igru sam sebi napravio ozbiljan problem. Erik ten Hag ga više nije želio trpiti i vidjet ćemo šta će se s Portugalcem dešavati u narednom periodu.

Njegov ugovor ističe na kraju sezonu. Sigurno je da neće biti produžen, a Ten Hag ne bi imao ništa protiv da CR ode već u januaru.

To će se međutim teško desiti. Ronaldova plata od 500.000 funti sedmično ozbiljan je problem i vjerovatno da ne postoji klub koji će izdvojiti toliku cifru za njega.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Erik ten Hag pokazao je petlju u ovom slučaju. Prvi je koji je Ronaldu jasno pokazao da nije veći od kluba i da jedan čovjek ne može biti važniji od tima.

Cristiano je ove sezone odigrao 12 utakmica u svim takmičenjima i ima učinak od dva gola i asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.