Foto - EPA

Legendarni stručnjak ima svoj stav

Svete riječi Alexa Fergusona o bahatim fudbalerima: "To je znak da mora otići"

Midhat Šljivak

Manchester United odlučio je suspendovati Cristiana Ronalda nakon skandala kojeg je izazvao na utakmici protiv Tottenhama.

Portugalac je odbio ući u igri u finišu meča protiv Spursa, otišao je s terena, a zatim i sa stadiona. Klub to nije više želio tolerisati i Ronaldo je izbačen iz tima.

Cristiana tako neće biti u utakmici s Chelseajem. Prinuđen je trenirati samostalno, a ovu odluku je donio lično menadžer Erik ten Hag.

Rukovodstvo tima s Old Trafforda podržalo je odluku nizozemskog menadžeera o suspenziji portugalske zvijezde i CR-a neće biti određeni period u timu.

Mnogi navijači Crvenih đavola također su podržali odluku. Sjetili su se riječi čuvenog Sir Alex Fergusona o igračima koji ne poštuju klub.

"Trenutak u kojem igrač Manchester Uniteda pomisli da je veći od kluba znak je da mora otići", napisao je Sir Alex u svojoj autobiografiju iz 2013. godine.

Taj dio autobiografije odnosio se na Davida Beckhama i njegovu odluku da ode u Real Madrid 2003. godine i to nakon što je punih 12 godina igrao za Manchester United.

Ronaldo je svojim potezom definitivno iskazao nepoštovanje prema klubu, navijačima i saigračima. Očigledno Portugalac ne može prihvatiti činjenicu da se bez njega može i pravi razne gluposti.

Podsjetimo, on je proteklog ljeta kasnio na pripreme kluba. Došao je na početku sezone i nikako nije mogao da se uklopi u ostatak ekipe.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ove sezone igra zaista slabo. Klub na terenu izgleda mnogo bolje bez njega, a Erik ten Hag mu ne daje previše prostora za igru.

Šta će se desiti s Ronaldom u narednom periodu i kakav će mu biti odnos s menadžerom, ostaje nam da vidimo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.