Još jedan težak poraz za bahatog Ronalda: Niko mu u karijeri nije napravio ono što je Erik ten Hag
Foto - EPA

Suspenzija portugalske zvijezde

Još jedan težak poraz za bahatog Ronalda: Niko mu u karijeri nije napravio ono što je Erik ten Hag

Midhat Šljivak

Cristiano Ronaldo (37) suspendovan je od strane Manchester Uniteda.

Portugalac je odbio ući u igru u meču protiv Tottenhama na Old Traffordu (2:0), a zatim je napustio teren i stadion.

Nakon ovog bahatog poteza Portugalca Manchester United je odlučio suspendovati klupsku zvijezdu. Za početak, neće ga biti u utakmici protiv Chelseaja.

"Cristiano Ronaldo neće biti dio ekipe za subotnji meč protiv Chelseaja. Ostatak ekipe trenira i potpuno je fokusiran na meč", saopštio je Manchester United.

Zvijezda Crvenih đavola ima izuzetno loš odnos s menadžerom Erikom ten Hagom, a engleski mediji počeli su polako otkrivati 'prljave' stvari iz svlačionice.

"Cristiano Ronaldo ima izuzetno loš odnos s nekim od članova stručnog štaba. Priča samo s određenim osobama i to jako malo", piše novinar Guardiana Jamie Jackson.

Oglasi

Odluku o suspenziji portugalske zvijezde donio je menadžer Erik ten Hag. Klub ga je u potpunosti podržao i stao je na stranu nizozemskog stručnjaka.

Ten Hag ne želi više trpiti bahato i bezobrazno ponašanje legendarnog fudbalera. Donio je odluku da na njega ne računa u duelu s Chelseajem, ali to nije sve.

Ronaldu neće biti dozvoljeno da trenira s prvim timom u naredna tri dana. Trenirat će sam odvojeno od tima kojem očigledno mnogo bolje ide kada on nije tu.

Cristiano je odbijanjem ulaska u igru sam sebi napravio ozbiljan problem. Erik ten Hag ga više nije želio trpiti i vidjet ćemo šta će se s Portugalcem dešavati u narednom periodu.

Njegov ugovor ističe na kraju sezonu. Sigurno je da neće biti produžen, a Ten Hag ne bi imao ništa protiv da CR ode već u januaru.

To će se međutim teško desiti. Ronaldova plata od 500.000 funti sedmično ozbiljan je problem i vjerovatno da ne postoji klub koji će izdvojiti toliku cifru za njega.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Erik ten Hag pokazao je petlju u ovom slučaju. Prvi je koji je Ronaldu jasno pokazao da nije veći od kluba i da jedan čovjek ne može biti važniji od tima.

Cristiano je ove sezone odigrao 12 utakmica u svim takmičenjima i ima učinak od dva gola i asistencije.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1619557757
Eric mu ga samo moze podojk*ti nikad im se nece pojaviti igrac kao CR7 al vratit ce Ronaldo formu svoju, calma calma...
5 4
Klicko
Bravo Eriče brate.Pokaži razmaženoj balerini gdje joj je mjesto.Na smetljištu historije!
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi