Benzema govorio o sebi

Tajna najboljeg na svijetu: Benzema otkrio kako je došao do svog najvećeg kvaliteta

Eldar Ganibegović

Prije četiri dana u Parizu je dodijeljena Zlatna lopta.

U glavnom gradu svoje domovine ovo laskavo priznanje očekivano je ponio fudbaler Real Madrida, Karim Benzema.

"Bila je to najbolja sezona u mojoj karijeri. Sanjao sam osvojiti Zlatnu loptu od djetinjstva. Sada sam ispunio tri sna koja sam imao u životu: kupiti majci kuću, potpisati s Real Madridom, najboljim klubom na svijetu i osvojiti Zlatnu loptu.

Jako sam ponosan na ono što sam postigao. Ova godina je jako dobra za mene, ali sam još uvijek motivisan. Vidim da su momčad i trener motivisani.

Ancelotti je sjajan trener koji me jako dobro poznaje i daje mi povjerenje. Pustili su me da igram fudbal kakav želim. On uvijek želi da pobjeđujemo, a ja želim napraviti razliku, ali bez prevelikog pritiska.

Sjećam se da me jednog dana pozvao u svoj ured i pitao koliko golova mislim da ću postići. Kladio se i rekao mi: "Mislim da možeš zabiti 50 golova". Imao sam puno ambicija i puno samopouzdanja da uspijem", rekao je Karim Benzema u intervjuu za Real Madrid TV.

Također, Benzema je u intervjuu za španski "Sport" govorio o svojoj najvećoj kvaliteti i o tome kako je do nje došao.

"Moj stil igre je od svega po malo. Kad sam bio mali igrao sam s ljudima većim od sebe i u glavi sam imao ideju da budem brži. Morao sam se brže kretati, pucati brže... To mi stvarno pomaže i sada. Moja igra sada je jedan dodir. Znam šta ću učiniti kada lopta dođe do mene", rekao je Karim Benzema.

Inače, Benzema je drugi najstariji osvajač Zlatne lopte. Francuz u decembru puni 35 godina, a jedini stariji od njega koji je osvojio Zlatnu loptu bio je Stanley Matthews.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On je ujedno i prvi osvajač Zlatne lopte koja je premijerno dodijeljena 1956. godine, a kada ju je osvojio imao je 41 godinu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.