Realu stiglo izvinjenje od sudijske organizacije: "VAR je napravio grešku, neće se ponoviti"
FOTO: EPA

Sporna situacija u duelu protiv Elchea

Realu stiglo izvinjenje od sudijske organizacije: "VAR je napravio grešku, neće se ponoviti"

Haris Zilić

Real Madrid nastavio je sa sjajnim partijama u španskoj La Ligi.

U vandrednom desetom kolu savladali su Elche sa 0:3 golovima Valverdea, Benzeme i Asenisa, ali ova utakmica ostat će upamćena po nesvakidašnjoj situaciji.

Na pomenutom susretu, Realu su zbog VAR-a poništena tri gola.

U madridskom klubu nisu mogli vjerovati šta se dešava, a golovi su poništeni Benzemi dva puta i Alabi.

Upravo pogodak Alabe je predmet komentara u Španiji jer većini nije jasno kako je to moglo da se poništi, a stigla je i precizna fotografija pomenute situacije.

Nakon ove situacije i Španski fudbalski savez, tačnije Komitet za suđenje i sudijska organizacija uputili su izvinjenje Real Madridu.

"Izivnjavamo se Realu i svim ljubiteljima fudbala,. VAR sistem je nekada zaista teško procijeniti, neke odluke su izuzetno teške. Nakon dužih gledanja i analiza, greškom je poništen pogodak Aalabe", rekli su iz Fudbalskog saveza Španije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače Komitet za suđenje i sudijska organizacija u Španiji navela je kako će maksimalno poraditi na VAR sistemu, kako se slične greške ne bi dešavala na narednim utakmicama.

Svjesni su situacije da VAR neada iznervira sve koji gledaju utakmicu, ali također napominju da je upotreba VAR-a dosta poboljšala samo suđenje utakmica i sudijama se dosta toga olakšalo.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1620593935
U zadnjih 20 utakmica Barceloni nije sviran nijedan penal. Realu je svirano 10. Kada ce izvinjenje za to?
5 5
denimen9
Pa VAR je i izmišljen da se zaustavi Real, ali dominacija se nastavlja.
3 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi