Veliki dan za Real Madrid

Sve po zaslugama

Veliki dan za Real Madrid

Edmir Škorić

Italijanski list Tuttosport organizuje dodjelu prestižnih nagrada, a mnoge od njih će završiti u Madridu.

Svake godine prestižni list Tuttosport bira najboljeg mladog igrača, a ta nagrada naziva se "Golden boy" ili "Zlatni dečko".

U užoj konkurenciji su trenutno Realov Eduardo Camavinga, Barcin Gavi, koji je od strane France Footballa izabran za najboljeg mladog fudbalera na svijetu, te Jude Bellingham iz Borussije Dortmund.

Ipak, najveće priznanje na 20. godišnjici Tuttosportovog izbora dobit će Real Madrid. Florentino Perez prvi je kandidat za najboljeg predsjednika, a trener Carlo Ancelotti apsolutni favorit za trenera godine u Evropi. Prema svemu urađenom, aktuelni prvak Evrope zaslužio je sve te nagrade.

Nedavno je u Parizu na gala večeri France Footballa tokom izbora igrača za Zlatne lopte Real Madrid završio drugi iza Manchester Cityja u rubrici "najbolji tim", što je naravno izazvalo dosta kritika jer mnogi smatraju da ta nagrada apsolutno treba da ide u ruke Kraljevima.

Nagrade Golden Boy biraju glasovi žirija novinara, ali imaju utjecaj i čitatelji Tuttosporta. Oba glasa su neovisna, pa se može dogoditi da se izbor stručnjaka ne poklapa s izborom korisnika interneta.

U takvoj se situaciji Zlatni dečkmo nalazi u ovom izdanju, budući da Bellingham prevladava u glasovanju novinara, a Camavinga u glasovanju čitatelja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Danas će na press konferenciji u Palermu biti objavljen konačni rezultat, ali ono što je sigurno je da će, osim igrača, Florentino i Ancelotti, a time i Real Madrid, biti veliki pobjednici.

U 20-godišnjoj historiji trofeja Golden Boya su podizali igrači poput Messija, Haalanda ili Mbappéa, a posljednji izabrani bio je Pedri.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
HAHAHAHHHAHA ČUJ KAMAVINGA U UŽEM KRUGU.PRVO PANJ benzema DOBIJE ZLATNU LOPTU A SAD I OVAJ MOZE OSVOJITI.UEFA MAFIA!!!
0 3
ubnt
Gavijev izbor u Parizu je skandal. Mali nije ni u top 10.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi