Vrijeme je za odlazak iz Rima

Ko čeka taj i dočeka: Milinković-Savić u januaru konačno pravi transfer karijere?

Endin Čaušević

Srbijanski reprezentativac Sergej Milinković-Savić igra za Lazio već sedam godina i često se špekulisalo o njegovom odlasku iz Rima, ali na kraju od toga nije bilo ništa. Ipak, čini se da bi ovaj veznjak konačno mogao napraviti veliki transfer.

Milinković-Savić stigao je u Lazio još na ljeto 2015. godine iz Genka za 12 miliona eura, te je to bio fantastičan potez rimskog kluba.

Ovaj 27-godišnjak je već dugi niz godina jedan od ponajboljih igrača Lazija i imao je zaista nekoliko odličnih sezona. Međutim, ono što je iznenađenje jeste činjenica da Milinković-Savić nije još napravio iskorak u karijeri i transfer koji će ga odvesti u neki veći klub.

Svaki prelazni rok već godinama se špekuliše o njegovom odlasku s Olimpica, ali se to nije desilo još uvijek. To je ponajviše i zbog toga što Lazio za njega traži čak 100 miliona eura što nijedan klub očito nije bio voljan da plati.

SMS s rimskim klubom ima ugovor do ljeta 2024. godine i odbio je produženje saradnje, te mnogi smatraju da je sada "prelomio" i odlučio da je vrijeme za novi izazov u karijeri.

Mediji na Apeninima pišu da su u Laziju svjesni da će Milinković-Savić gotovo sigurno otići na kraju ove sezone, a postoji čak mogućnost da srbijanski veznjak već u januaru spakuje kofere.

Ne žele propustiti posljednji voz da zarade novac od njegove prodaje, a lista zainteresovanih klubova nije mala. Međutim, La Gazzetta dello Sport piše da se tu posebno izdvaja jedan klub.

Navodno, ogroman interes za Sergeja pokazao je Arsenal koji će spreman već u januaru da ga dovede u klub. Topnici su već spremili ponudu za njega, ali žele sačekati početak zimskog prelaznog roka.

Arsenal je spreman da plati čak 55 miliona eura i u suprotnom pravcu pošalje Alberta Sambija Lokongu, te se nadaju da će to biti dovoljno za Lazio i da će rimski klub prihvatiti ponudu za SMS-a.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Mikel Arteta želi da pojača vezni red u januaru i do kraja sezone se bori za titulu prvaka Engleske, a navodno upravo je Milinković-Savić njegova najveća želja i čini se da bi se vrlo lako mogla ostvariti.

Milinković-Savić je u dosasdašnjem dijelu sezone u dresu Lazija odigrao 15 mečeva, te je zabio četiri gola i upisao je sedam asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.