Topnici ne misle stati sa pobjedama, a prvo mjesto ne daju nikome

Nova pobjeda Arsenala

Topnici ne misle stati sa pobjedama, a prvo mjesto ne daju nikome

Esmer Oštraković
Teme:

Sjajnu utakmicu u okviru 11. kola Premiershipa odigrali su Leeds i Arsenal, a minimalnu pobjedu ostvarila je gostujuća ekipa.

Utakmica je kasnila nekih pola sata, a razlog je bio nestanak struje zbog kojeg je došlo do problema u komunikaciji između sudija sa VAR sobom.

Nakon što je sve riješeno utakmica je počela, a od prve minute dominirala je ekipa Leedsa, dok je Arsenal nešto slabije ušao u ovu utakmicu.

Ipak, jedan trenutak bio je dovoljan da gosti iz prve prave prilike na ovoj utakmici dođu do vodstva, a kasnije će se ispostaviti i do tri boda.

Majstorski je Odegaard uposlio Saku, koji sjajno šutira i pogađa za vodstvo svog tima na gostovanju kod Leedsa.

Arsenal je na odmor otišao sa minimalnim vodstvom, a domaća ekipa ofanzivno je ušla i u drugo poluvrijeme u pokušaju da dođu do poravanja.

Oglasi

Najbolju priliku za poravnanje imao je Bamford u 64. minuti kada je dosuđen penal za domaću ekipu, te se činilo da će rezultat biti poravnat.

Međutim Ramsdale je pročitao gdje će šutirati nogometaš Leedsa, ali nije bilo potrebe da interveniše jer je Bamford uspio promašiti cijeli gol.

Zanimljive scene viđene su i u samoj završnici utakmice. Igrala se 95. minuta kada je Gabriel dobio direktan crveni karton.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon pregledavanja VAR-a crveni karton je poništen, te je nogometašu Arsenala dodijeljen žuti karton, a utakmica je završena sa 0:1 za Arsenal.

Arsenal je i nakon ovog kola ostao na prvom mjestu na tabeli, te su Topnici nastavili sa sjajnim partijama u ovoj sezoni.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Ako ovako nastave, vjerovatno ce zavrsiti u TOO 6..
1 12
user1579409590
Koja stela jbt pa nigdje veze kod 1:1 nikad ono nije bio ofsajd..
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi