Protivnici ih hvatali za vrat, laktali i tukli, a sudija je sve samo nijemo posmatrao

Navijači su jako ljuti nakon svega

Protivnici ih hvatali za vrat, laktali i tukli, a sudija je sve samo nijemo posmatrao

E. Oštraković

Danas su utakmicu u okviru 13. kola Premiershipa odigrali Southampton i Arsenal, a iako su gosti bili veliki favoriti, na kraju utakmice nije bilo pobjednika. Konačan rezultat utakmice bio je 1:1.

Arsenal je došao po tri boda kako bi održao prednost ispred Manchester Cityja koji je jučer ostvario pobjedu protiv Brightona.

Krenulo je sjajno za Topnike. Kontrolisali su igru, a uspjeli su rano doći do vodstva. Igrao se jedanaesti minut kada je White sjajno centrirao, a Xhaka zatresao mrežu Southamptona.

Ipak, sredinom drugog poluvremena Southampton je uspio doći do poravnanja, te su na kraju izdržali pritisak Arsenala i osvojili bod na ovom susretu.

Nakon što je utakmica završena društvene mreže su preplavili snimci pomoću kojih navijači Arsenala pokušavaju dokazati da je njihova ekipa pokradena na ovoj utakmici.

Prvi snimak vezan je za 13. minut utakmice kada je rezultat bio 0:1. Tada je jedna lopta upućena prema Gabrielu Jesusu koji je pokušao na sve načine da se oslobodi svog čuvara.

Oglasi

To mu nije pošlo za rukom, a da li je bilo elemenata za penal možete prosuditi sami. Glavni arbitar se u ovoj situaciji nije oglasio. Video ove situacije možete pogledati OVDJE.

Druga situacija desila se u 76. minuti utakmice kada je lopta upućena prema Tierneyu, a on je dobio udarac u vrat od strane jednog domaćeg igrača. Sudijska pištalja ostala je nijema, a zanimljivo da se u ovoj situaciji nije gledao čak niti VAR.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U trećoj situaciji koja se desila u sudijskoj nadoknadi domači nogometa Lyanco je prvo glavom udario, a zatim uhvatio za vrat Nketiaha, ali sve to nije bilo dovoljno za provjeru VAR-a, niti za crven karton.

Zaista nekoliko jako čudnih odluka glavnog sudije Jonesa na ovom susretu, a zanimljivo je da su sve išle kontra Arsenala. Ovu situaciju pogledajte OVDJE.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

znalac001
Jbg i vi ga previse serete **** vas arsenal
0 5
DOKTOR_GAZ_
Skolovao ih SOUTHANPTON u svakom smislu..ko je REALAN, vidio je..AR567AL ce na kraju biti od 5 mjesta PA DOLE.
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi