Plavi dio Manchestera slavi kiks Arsenala, Leicester pregazio Wolvese

Utakmice Premiershipa

Plavi dio Manchestera slavi kiks Arsenala, Leicester pregazio Wolvese

Esmer Oštraković

Utakmice 13. kola Premiershipa su odigrane, a ostvareno je nekoliko jako zanimljivih rezultata.

Arsenal je kiksao na gostovanju kod Southamptona. Očekivala se danas pobjeda Arsenala koji ove sezone igra sjajno.

Krenulo je dobro za Topnike koji su već u 11. minuti došli do vodstva. White je sjajno centrirao, a gol je postigao Xhaka.

Ipak, sredinom drugog poluvremena Armstrong je poravnao rezultat, a do kraja utakmice niti jedna ekipa nije uspjela da postigle gol koji bi značio pobjedu i tri boda.

Aston Villa je konačno zaigrala dosta bolje, a očito je trebalo da se desi promjena na klupi ovog tima kako bi stvari počele izgledati bolje za njih.

Za samo 14 minuta utakmice protiv Brentforda, ekipa Aston Ville uspjela je postići tri gola i tako već tada praktički riješiti pitanje pobjednika.

Oglasi

Bailey je u 2. minuti pogodio za 1:0, a pet minuta kasnije bilo je 2:0 za Aston Villu. Gol je tada postigao Ings na assitenciju Baileya.

U 14. minuti bilo je 3:0, a svoj drugi gol na utakmici, ovaj put sa bijele tačke postigao je sjajni napadač Aston Ville, Ings.

Konačan rezultat i pobjedu domaće ekipe od 4:0 protiv danas slabašnog Brentforda postavio je Watkins golom u 59. minuti.

Pet golova viđeno je na utakmici između Leedsa i Fulhama. Leeds je u 20. minuti došao do vodstva nakon što je mrežu gostiju zatresao Rodrigo.

To je bilo sve što smo vidjeli od Leedsa na ovoj utakmici. Mitrović je u 26. minuti postigao gol i vratio stvari na početak.

Oglasi

U drugom poluvremenu još dva gola gostiju za na kraju uvjerljivu pobjedu. Prvo je Reid pogodio u 74. minuti utakmice, a Willian je osigurao pobjedu u 84. minuti susreta.

Do kraja utakmice Leeds je uspio u sudijskoj nadoknadi postići gol za 2:3, ali nisu se uspjeli spasiti poraza.

Wolverhampton je na domaćem terenu razbijen od strane Leicestera. Gosti su danas slavili sa čak 0:4 i tako su najavili svoje buđenje u ovoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tielemans je pogodio u 8. minuti za 0:1, a u 19 minuti Barnes je postigao gol za 0:2 i sa tim rezultatom se otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu je prvo Maddison u 66. minuti povisio na 0:3, a konačan rezultat od 0:4 postavio je Vardy u 80. minuti utakmice.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Pogledajte ISPOD KOMENTARE prosjecnih DVOZUBIH NAVIJACA AR567ALA..Uradite PRINT SCREEN ovog mog komentara dok su na 1 MJESTU..DOKTOR KAZE:u 38 kolu, bit ce od 5 mjesta PA DOLE, do tada ce ispasti i iz EVROPA LIGE..cujemo se, NASTAVLJAMO SA ISTINOM..
0 4
King_Kenny
...Arsenal ce se u 38.kolu zestoko boriti za 4.mjesto,zapamtite dobro sta sam rekao...
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi