Erling Haaland je čudo

Nezapamćena opsesivnost fudbalskog terminatora i stvari koje niko drugi na svijetu ne radi

Midhat Šljivak

Norveški fudbaler Erling Haaland (22) prava je fizička zvijer, a razlog što je na terenu poput terminatora je pažljivo odabrana ishrana te nevjerovatna opsesivnost prema određenim stvarima koje njegov život čine boljim.

Erling Haaland igra zaista čudesan fudbal u dresu Manchester Cityja i ako nastavi s tako laganim postizanjem pogodaka vrlo lako bi se moglo desiti da poruši sve moguće rekorde u svijetu fudbala.

Norvežanin itekako dobro pazi na svoje tijelo. Ima jasno određen sistem i dnevni plan koji uključuje posebnu ishranu, no ono čime je opsjednut je kvalitetan san.

Haaland smatra da je san najbitniji od svega u životu. Uvjeren je da mu dobar odmor tokom sna poboljšava performanse na terenu i ima jasno određeno vrijeme kada ide na spavanje.

Napadač Cityja je uvijek u krevetu između 22 i 22:30, osim kada igra utakmice Lige prvaka. Sve elektronske uređaje isključuje daleko prije i nedostupan je za bilo koga u periodu dok spava.

Ne želi 22-godišnji napadač da ga iko uznemirava. Svi uređaji su isključeni, Erling je fokusiran na san, a tokom noći mu poseban uređaj na prstu mjeri kvalitet sna, promjenu temperature, stres i otkucaje srca. Cijena tog prstena je oko 400 dolara.

"On je ekstremna verzija Zlatana Ibrahimovića. Recimo da je nivo Cristiana Ronalda u svim aspektima", rekao je Callum Walsh, stručnjak za sportsku nauku.

Također, satima prije izlaska vani Haaland na očima nosi posebno dizajnirane naočare koji blokiraju visoku energiju koju emituju prirodna svjetla i digitalni ekrani.

Haaland pored sna vodi pažnju i o hrani. Dosta je puta pisalo o tome kako unosi i do 6.000 kalorija dnevno, a njegova ishrana se sastoji samo od kvalitetne hrane na koju troši ogroman novac.

Erling Haaland je istinsko fizičko čudovište, a po svjedočenju selektora Norveške Stalea Solbakkena, on još uvijek raste.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Njegovo tijelo se još razvija, još uvijek raste. Ako ga pogledate sad i prije 12 mjeseci, vidjet ćete razliku. Sve radi veoma ozbiljno za svoje tijelo", rekao je Solbakken.

Nije nikakvo čudo što je 22-godišnji fudbaler za sve nezaustavljiv. Ovaj momak je zaista istinska zvijer i pitanje je samo gdje su mu granice.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.