Haaland će biti više od mjesec dana na odmoru u Marbelli, a Guardiolu brine samo jedna stvar

Dao mu je upozorenje

Haaland će biti više od mjesec dana na odmoru u Marbelli, a Guardiolu brine samo jedna stvar

Endin Čaušević

Pep Guardiola ne krije svoju zabrinutost zbog fudbalera koji neće igrati na Svjetskom prvenstu u Kataru i koji će imati mjesec dana odmora, a to se prije svega odnosi na Erlinga Haalanda koji neće s Norveškom nastupati na Mundijalu.

Haaland je ljetos došao u Manchester City iz Borussije Dortmund i pokazalo se to kao fantastičan potez. Norvežanin igra u nevjerovatnoj formi, a to najbolje pokazuje podatak da je na 15 odigranih mečeva ove sezone zabio čak 22 gola.

Do početka Mundijala u Kataru ostalo je manje od mjesec dana, a u preostalih nekoliko sedmica očekuje nas zaista paklen raspored u najjačim evropskim ligama.

Termin odigravanja Svjetskog prvenstva u toku sezone za mnoge je itekako zabrinjavajuća stvar, a u klubovima se najviše pribojavaju toga u kakvom stanju će se njihovi igrači vratiti nakon nastupa na Mundijalu.

Međutim, ono što posebno zabrinjava trenere jesu fudbaleri koji će imati preko mjesec dana pauze zbog Mundijala jer sa svojim reprezentacijama nisu izborili odlazak na ovo veliko takmičenje.

U centru pažnje našao se Haaland koji neće s Norveškom igrati u Kataru i imat će vjerovatno najduži odmor u karijeri. Ipak, to posebno zabrinjava Pepa Guardiolu koji se nada da će se Haaland vratiti u Manchester City u dobroj formi i da će paziti na sebe tokom duge pauze.

Oglasi

Guardiola je svjestan da je Haaland trenutno daleko najbolji igrač Manchester Cityja, ali kako će nastupati u drugom dijelu sezone kada će pasti odluka o trofejima ovisi i od odmora koji je pred njim.

"Pričao sam s igračima koji neće igrati na Mundijalu i imat će baš dosta odmora. Haaland će sigurno biti u Marbelli jedan dio, a drugi u Norveškoj. Kako će igrati u drugom dijelu sezone zavisi o tome kako će se ponašati u Marbelli na odmoru", počeo je Guardiola i nastavio.

"On u Marbelli ima kuću i sigurno ide tamo. Igrat će golf i nadam se da neće puno jesti i piti i da će se u klub vratiti u najboljoj formi pred drugi dio sezone".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Guardiola s Haalandom sigurno neće imati takvih problema jer on itekako vodi računa o svom tijelu i pokušava ga dovesti do savršenstva. Zbog toga čini se da Guardiola nema brige oko toga da li će on jesti ili piti ono što ne treba, ali jasno je da kao trener mora da brine o svemu.

Haaland već tradicionalno provodi odmore u Španiji, a nedavno je u Marbelli kupio i kuću. Ono što je zanimljivo jeste da u Marbelli provodi dosta više vremena nego u Norveškoj jer je priznao da mu više odgovara klima u Španiji.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti