Sve je jasno?

Arsenal želi Cristiana Ronalda, ali ime njegovog novog kluba je već poznato?

Esmer Oštraković

Nakon što nije bio u konkurenciji za utakmicu protiv Chelseaja, Cristiano Ronaldo se vratio treninzima sa prvim timom Manchester Uniteda, te je u protokolu za utakmicu Evropske lige.

Ipak, nekoliko klubova razmatra dovođenje Cristiana Ronalda u januarskom prijelaznom roku, a navodno radi se o dvije ekipe iz Engleske, te jednoj iz Italije.

Kako prenose engleski mediji, Arsenal i Newcastle ozbiljno razmatraju pozitivne i negativne strane dovođenja Cristiana Ronalda.

Izvori bliski klubovima prenijeli su informacije da se u oba kluba slažu kako bi im Ronaldo itekako pomogao u ostvarenju zarctanih ciljeva na terenu.

Također njegova prisutnost na terenu značila bi mnogo za mlade igrače, ali i kada je riječ o navijačima dovođenje Ronalda bila bi ogromna stvar.

Međutim i u Arsenalu i u Newcastleu se boje, te druge strane Cristiana Ronalda, ukoliko postane nezadovoljan sa nečim, da bi mogao narušiti atmosferu u ekipi.

Za njegove usluge zainteresovan je i Napoli, te bi ga čelnici ove ekipe htjeli vratiti u Italiju, jer smatraju da bi imao veliki utaicaj u nastavku sezone.

Napoli je navodno ekipa koja će biti naredna destinacija Cristiana Ronalda, jer su već i na ljeto pokazali interes za njegovim dovođenjem.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dovođenjem Ronalda u Napoliju smatraju da bi mnogo povećali svoje šanse za osvajanjem domaćem prvenstva, ali i da pokušaju iznenaditi i osvojiti Ligu prvaka.

Ipak, do januara nećemo ništa znati, ali je sigurno da Ronaldo neće ostati nogometaš Manchester Uniteda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.