Ronaldo bi s osmijehom mogao otići s Old Trafforda: Zna se koliko novca će dobiti ako raskinu ugovor

Čelnici Uniteda su na potezu

Ronaldo bi s osmijehom mogao otići s Old Trafforda: Zna se koliko novca će dobiti ako raskinu ugovor

Endin Čaušević

Cristiano Ronaldo ni slutio nije kakve će probleme imati ove sezone u Manchester Unitedu, a sve zbog svog bahatog ponašanja koje Erik ten Hag ne želi da trpi i to mu je prošle sedmice jasno dao do znanja.

Ronaldo je prošle sedmice napravio novi skandal jer je prije završetka utakmice protiv Tottenhama odlučio da ode svojevoljno u svlačionicu kada je shvatio da ga ten Hag neće uvoditi u igru.

Takav potez se nije svidio navijačima Manchester Uniteda koji su kritikovali Ronalda zbog bahatog ponašanja i poručili su da se takve stvari ne smiju dešavati bez obzira kakav trag je on ostavio u ovom klubu.

Ten Hag je pokazao Ronaldu da se njegovi takvi potezi ne mogu tolerisati i odlučio je Portugalca izbaciti iz prvog tima, te on nije bio u konkurenciji za derbi protiv Chelseaja.

Ronaldo trenira s rezervnom ekipom Uniteda i pitanje je kada će ga Ten Hag vratiti u tim i d li će se to uopšte desiti. Zbog toga se sve više špekuliuše o tome da će Ronaldo već u januaru napustiti Old Trafford.

Engleski mediji prije nekoliko dana objavili su da su u Manchester Unitedu spremni čak da puste Ronalda bez obeštećenja i da na svoju ruku raskinu ugovor s njim iako će ih to sigurno koštati.

The Sun je objavio da bi Manchester United bio obavezan da Ronaldu isplati odštetu ukoliko u januaru raskinu ugovor s njim na svoju ruku što nije nemoguće da se desi.

Ukoliko u zimskom prelaznom roku zaista vidimo taj scenario onda će Ronaldo dobiti 11 miliona eura odštete od Manchester Uniteda, te će imati dozvolu da bez ikakvog obeštećenja pronađe novi klub.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ronaldo je i ljetos pokušao da napusti Manchester United, ali tada nije dobio ponudu koja bi zadovoljila njegove apetite.

Interes za Portugalca nije baš onakav kako je on očekivao i sve se više špekuliše da bi on na kraju mogao čak da ode u MLS i napusti Evropu što mu sigurno nije bio cilj pred početak ove sezone.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Koliko je velik igrač toliko je mali kao čovjek!Pljuc na egoistu sebičnog
3 1
denimen9
GOAT
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi