Ronaldo na raportu kod Ten Haga: Na stolu su samo dvije opcije

Razgovor zakazan za danas

Ronaldo na raportu kod Ten Haga: Na stolu su samo dvije opcije

Eldar Ganibegović

Cristiano Ronaldo nedavno je napravio novi problem u Manchester Unitedu kada je prije kraja utakmice s Tottenhamom napustio stadion. Prekrižen je za duel s Chelseajem i morao je platiti kaznu od milion funti, a danas je na razgovoru s Ten Hagom i ima dvije opcije - pomirenje ili odlazak već u januaru. 

Prema dobro obaviještenom novinaru The Athletica Davidu Ornsteinu, Cristiano Ronaldo će se danas lično sastati s menadžerom kluba Erikom ten Hagom.

Fudbaleri Manchester Uniteda odigrali su četiri utakmice u deset dana, pa je holandski stručnjak ponedjeljak proglasio danom odmora za momčad.

Ten Hag je uporan u tome da Portugalac treba ostati član momčadi iz Manchestera, no ne bi uvijek računao na njega kao startera.

Prije odluke volio bi čuti Ronaldovo mišljenje, posebno može li prihvatiti situaciju da više nije nedodirljiv u startnih 11.

Ako se strane ne uspiju dogovoriti, spominje se da će Manchester United besplatno pustiti svoju zvijezdu tijekom zimskog prijelaznog roka, jer je Portugalac najplaćeniji igrač u momčadi.

Ovu glasinu dodatno može potvrditi činjenica da je, prema informacijama Daily Maila, peterostruki osvajač Zlatne lopte dio kazne bio da mora trenirati s rezervnom momčadi U21 prije prvenstva ovog vikenda, što Ronaldo nije prihvatio nego je trenirao sam.

O 37-godišnjem fudbaleru razgovaralo se s Chelseajem još ljetos, a budući da suvlasnik londonskih Bluesa Todd Boehly održava blizak odnos s Ronaldovim agentom Jorgeom Mendesom, postoji mogućnost da se Ronaldo preseli u London.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naravno, Portugalac u novoj momčadi više ne bi primao istu platu, gotovo 400.000 funti sedmično, ali bi mu se glavna želja da zaigra u Ligi prvaka takvim transferom mogla ispuniti ako ekipa Grahama Pottera prođe u osminu finala.

Engleskog su trenera novinari pitali i za Ronalda nakon utakmice protiv Manchester Uniteda, no Potter je rutinski zaključio stvar rekavši da nema kontakta s drugim igračima izvan Chelseaja.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi