FOTO: EPA

Prve utakmice petog kola

Chelsea u nokaut fazi Lige prvaka, Sevilla ostala u životu

Haris Zilić

Počelo je peto kolo u Ligi prvaka.

U večerašnjem terminu od 18:45 odigrana su dva duela u ovkiru grupa E i G.

U grupi E sjajan meč viđen je u Austriji gdje je Chelsea savladao Salzburg sa 1:2.

Poveli su Plavci u 23. minuti golom Kovačića sa 0:1 što je bio i rezultat prvog poluvremena. U nastavku bude se domaćini.

Igrala se 49. minuta kada Adamu na asistenciju Wobera pogađa za 1:1 za veliko slavlje domaćih navijača i igrača.

Na scenu u 64. minuti stupa Kai Havertz i maestralnim golom dovodi Chelsea u novo vodstvo ovaj put od 1:2 što se ispostavilo kao konačan rezultat.

U timu Salzburga cijeli meč odigrao je naš reprezentativac Amar Dedić i pružio još jednu vrlo dobru partiju na poziciji desnog beka.

Chelsea sada ima deset bodova i kolo prije kraja osigurao je plasman u nokaut fazu Lige prvaka, dok je Salzburg ostao na šest bodova i nakon meča Dinamo - Milan koji se igra večeras bit će poznate sve kombinacije pred posljednje kolo u borbi za drugo mjesto u nokaut fazi, ali i treće mejsto koje vodi u Evropa ligu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U grupi G Sevilla je ostala u životu. Andalužani su sa 3:0 savladali Kopenhagen. Strijelci su bili En Nesyri u 61., Isco u 88. minuti i Montiel u drugoj minuti sudijske nadoknade.

Sevilla je sada došla do pet bodova i mora večeras navijati za Manchester City protiv Dortmunda kako bi u zadnjem kolu bili u igri za nokaut fazu jer Borussija trenutno ima sedam osvojenih bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.