Sinoć protiv Maccabija

Prevarili ste ako ste mislili da je kraj njihove ere: Messi srušio rekord Ronalda u Ligi prvaka

Eldar Ganibegović

Lionel Messi i Cristiano Ronaldo dvojac je koji je obilježio fudbal 21. stoljeća. U poznim su igračkim godinama, no još uvijek igraju na velikom nivou (iako Ronaldo ima slabu sezonu). Obilježili su i Ligu prvaka, a Argentinac je sinoć srušio jedan rekord Portugalca u ovom takmičenju.

PSG je sinoć u okviru petog kola grupne faze Lige prvaka sa 7:2 deklasirao Maccabi iz Haife na Parku prinčeva.

Osigurao je prvak Francuske osminu finala, samo je pitanje s kojeg će mjesta tamo otići, s obzirom na to da kolo prije kraja i oni i Benfica imaju po 11 bodova.

U pobjedi protiv izraelskog tima Messi je odigrao sjajnu utakmicu, postigao je dva gola i asistirao za još dva, te uspio da sruši još jedan rekord Lige prvaka i to koji je držao Cristiano Ronaldo.

Prvi pogodak Leo Messi u utakmici protiv Maccabija iz Haife postigao je u 19. minuti i to iz kaznenog prostora, dok je drugi gol upisao u 45. minuti izvan šesnaesterca gostiju.

Drugim golom na utakmici protiv Maccabija iz Haife Messi je postao igrač s najviše golova izvan šesnaesterca u historiji Lige prvaka.

Argentinac je nakon pogotka na Parku prinčeva došao do 23 gola postignuta izvan šesnaesterca i tako prestigao Cristiana Ronalda koji trenutno ima 22.

Naravno, olakotna okolnost Messiju ove sezone je to što Ronaldo uopšte ne igra Ligu prvaka s obzirom da se tamo nije uspio plasirati sa svojim Manchester Unitedom.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Također, Ronaldo je najbolji strijelac u historiji Lige prvaka sa 140 postignutih golova, a Messi mu se sinoć približio na 11, odnosno postigao je svoj 129.

Da živimo u vremenu sjajnih golgetera govori i činjenica da su trenutno aktivni i treći i četvrti strijelac Lige prvaka, Robert Lewandowski (91 gol) i Karim Benzema (86).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.