Inter dočekuje Viktoriju

Hoće li Džeko protiv najdraže mušterije Interu donijeti osminu finala Lige prvaka?

Eldar Ganibegović

Grupna faza Lige prvaka polako ulazi u svoju završnicu. Večeras se igra preostalih osam utakmica petog kola gdje će neki klubovi tražiti šansu da kolo prije kraja osiguraju osminu finala, a neki su to već obezbijedili: Napoli, Bayern, Chelsea, Real Madrid, Manchester City, PSG i Benfica.

Jedan od timova koji večeras mogu obezbijediti narednu fazu takmičenja jeste i viceprvak Italije i tim našeg Edina Džeke, milanski Inter.

U grupi C koja je označena kao grupa smrti nakon žrijeba stanje je takvo da je Bayern s 12 bodova već osigurao osminu finala, dok Interu treba pobjeda za siguran plasman dalje.

Inter ima sedam bodova i bolji međusobni omjer s Barcelonom koja ima četiri i na pragu je igranja Evropske lige već drugo proljeće zaredom. Viktoria je posljednja bez bodova.

# TIM BODOVI
1. Bayern 12
2. Inter 7
3. Barcelona 4
4. Viktoria Plzen 0

Tako Inter ima sjajnu šansu da drugu sezonu u nizu izbori plasman u nokaut fazu Lige prvaka, a utakmica protiv češke ekipe igra se večeras na Giuseppe Meazzi od 18:45 sati.

Naš kapiten Edin Džeko najavljen je za početnu postavu gdje bi mu partner u napadu trebao biti Lautaro Martinez, a interesantno je da je Dijamantu Viktoria najdraži protivnik u karijeri.

Naime, češki tim je tim kojem je Džeko u karijeri postigao najviše golova, njih ukupno deset. Također, jedini je tim kojem je postigao dvocifren broj golova, a dodao je i dvije asistencije.

Poslije Plzena slijedi Manchester United kojem je Dijamant postigao devet golova, po osam je postigao protiv Sassuola i Stuttgarta, a po sedam Sampdoriji, Atalanti, Bologni, Hoffenheimu.

U prvoj utakmici ova dva tima u drugom kolu Inter je slavio s 0:2, a dominirao je, pogađate, Edin Džeko. Dijamant je prvo pogodio za vodstvo od 0:1 u 20. minuti, da bi u 70. asistirao Denzelu Dumfriesu za konačan rezultat.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjetimo, s Manchester Cityjem je dva puta igrao protiv Plzena i oba puta postigao po jedan gol, da bi s Romom u tri utakmice postigao dva hat-tricka (jednom u Ligi prvaka i jednom u Evropskoj ligi).

Također, jedan gol Plzenu Džeko je postigao i kao član Teplica u sezoni 2005/06.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.