Nestvarna utakmica u Firenci: Inter na lud način u 95. minuti pobijedio Fiorentinu
Foto - EPA

Serie A

Nestvarna utakmica u Firenci: Inter na lud način u 95. minuti pobijedio Fiorentinu

Midhat Šljivak

Inter je u 11. kolu Serie A na stadionu Artemio Franchi u Firenci savladao Fiorentinu 4:3 u jednom zaista nevjerovatnom duelu. Nerazzurri su do pobjede došli pogotkom Henrika Mkhitaryana u 95. minuti susreta.

Inter odlično otvara meč i nakon 15 minuta igre činilo se kako su Nerazzurri na dobrom putu da ostvare pobjedu jer su imali dva gola prednosti.

Do vodstva gosti stižu u drugoj minuti. Nicolo Barella lijepo pogađa za prednost svog tima od 1:0, da bi u 15. minuti Lautaro Martinez povećao prednost Intera na 2:0.

Međutim, Viole se nisu predale, a u igru se vraćaju u 33. minuti meča. Dosuđen je penal kojeg za 2:1 u pogodak pretvara Arthur Cabral.

Ovim rezultatom se odlazi na odmor, a Viole u nastavku kreću po izjednačenje. Do njega su i došli u 60. minuti kada mrežu Intera na fenomenalan način pogađa Jonathan Ikone za 2:2.

Edin Džeko je ušao u igru minut nakon gola, a igra Nerazzurra potom je procvjetala.

Oglasi

Barella promašuje zicer nedugo nakon toga, ali u 73. minuti Inter ipak dolazi do vodstva. Lauaro je izborio i realizovao penal za vodstvo od 3:2.

Viole u 90. minuti ipak dolaze do izjednačenja. Luka Jović je postigao pogodak za 3:3, ali tu nije bio kraj uzbuđenjima u večerašnjem duelu.

Inter je u posljednjim sekundama došao do pobjede i to na kakav način. Henrika Mkhitaryana je napucao loptom jedan od igrača Viola i lopta je završila u mreži za 4:3 i trijumf Intera.

Edin Džeko je odigrao nešto više od 30 minuta ovog meča. Odradio je jako dobar posao, mnogo bolji od Corree koji je umjesto njega započeo meč u vrhu napada.

Nerazzurri su vezali tri uzastopne pobjede u prvenstvu. Na sedmom su mjestu tabele s 21 bodom i još uvijek nemaju nijedan neriješen meč.

Fiorentina je s druge strane tek 13. s osvojenih veoma skromnih 10 bodova iz 11 utakmica.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 11. kolo:

Fiorentina - Inter 3:4

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...auuuu dobre tekme...Dzeko jos jednom pokazao kakav je majstor,kljucni igrac kod 2 zadnja gola Intera...kad ne zabija,onda asistira...svjetska klasa...i mnogo bolje igra kad udje zadnjih pola sata svjez protiv umornih protivnika...
8 0
Adnan@Kara
Dzeko je donio pobjedu.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti