Dok trener Fiorentine optužuje Dijamanta, Lautaro izabrao između Džeke i Lukakua

Sjajan meč na Artemio Franchiju

Dok trener Fiorentine optužuje Dijamanta, Lautaro izabrao između Džeke i Lukakua

Admin Čaušević

Možda nije postigao gol, ali Edin Džeko je dao krila napadačkoj igri Intera svojim ulaskom na pola sata prije kraja susreta protiv Fiorentine. 

U najboljem meču Serije A u ovoj sezoni Inter je na Artemio Franchiju slavio sa 3:4, a gosti iz Milana su pobjednički gol postigli duboko u sudijskoj nadoknadi, praktično u posljednjem napadu sretno je pogodio Henrikh Mkhitaryan.

Džeko je za provedeno vrijeme na terenu ostavio sjajan dojam, pa mu je većina italijanskih medija za njegov nastupa dodijelila ocjenu 7 te je na neki način odigrao vrlo važne role kod trećeg i četvrtog gola Nerazzurra.

Posebno je važno bilo njegovo pozicioniranje u posljednjem napadu kada je u zračnom duelu nadmudrio Nikolu Milenkovića, da bi u nastavku akcije Mkhitaryan zatresao mrežu.

[twitter]https://twitter.com/saIva___/status/1583925503609606144[/twitter]

Poslije utakmice trener Fiorentine Vincenzo Italiano iznio je optužbe kako na račun Edina Džeke tako i sudije Valerija kazavši da je golu prethodio faul.

Oglasi

"Pa to je faul. Nikola se pozicionirao, Džeko ga je povukao za dres. Nije ovo prvi put da ovako guimo bodove zbog spornih situacija. Ne može se neko vući za dres, sudija je morao svirati", kazao je Italiano.

[twitter]https://twitter.com/railastronaute/status/1584097139982225408[/twitter]

Inače, dvostruki strijelac za Inter bio je Lautaro Martinez kojeg su poslije utakmice novinari pitali o tome s kim mu je draže igrati, sa Romeluom Lukakom ili Džekom.

Italijani su zaključili da Martinez bolje igra sa Belgijancom, a više golova postiže kada je u tandemu sa kapitenom bh. reprezentacije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Kad sam igrao sa Lukakuom on je izvodio penale... Nastojim da svaki dan napredujem i sa igračima sa kojim igram. Edin radi mnogo posla, a ja gledam da svaki dan budem bolji i da 'ukradem' nešto od kolega pored mene", kazao je Martinez.

Martinez je do sada u svim takmičenjima na sedam golova, Džeko je postigao četiri, a Lukaku koji se već neko vrijeme oporavlja od povrede na svom kontu ima jedan gol.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...auuu jest ga i povukao u pm...pa Haaland ljudima lomi lobanje dzonom pa se nista ne svira,a za ovo da ti da faul...niko nije ni trazio faul dok nije gol pao...
2 3
davide.azzurri
Caus i njegov debilni spektakularni naslov. Procitas tekst i vidis da nema nikakve logike
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi