Foto - EPA

Trener Barcelone se konstantno ponavlja

Iz šupljeg u prazno: Niko nema izgovore kao Xavi Hernandez

Midhat Šljivak

Barcelona je u 5. kolu Lige prvaka pregažena na Camp Nou od Bayerna s 3:0, a golove za bavarskog velikana postigli su Mane, Choupo-Moting i Pavard. Nakon meča nove-stare izgovore za lošu igru svog tima dao je trener Katalonaca Xavi Hernandez.

Barcelona je odigrala još jednu jako lošu utakmicu u Ligi prvaka. Bayern ih je pregazio i razlika je mogla biti još veća da su Bavarci igrali punim gasom kompletnu utakmicu.

Igrači katalonskog tima su pognute glave napustili teren. Nekoliko minuta su proveli u svlačionicama, ali zatim je došao znak da se pojave na terenu.

Xavi Hernandez i igrači pojavili su se pred najvatrenijim navijačima kluba. Zahvalili su im se za podršku i pred njima su se izvinili za još jednu lošu utakmicu.

Nakon ovog duela trener Barcelone je imao spremne izgovore za još jedan slabašan nastup svog tima.

"Moramo se pomiriti s realnošću. Rekao sam da moramo rasti kroz teške udarce. Moramo nastaviti dalje. Danas nismo bili na terenu. Nismo uspjeli doći na nivo Bayerna", rekao je Xavi nakon utakmice i nastavlja:

"Istina je da je na nas itekako utjecalo što smo već znali da ispadamo iz Lige prvaka. Kažemo zbogom ovom takmičenju i to je udarac s kojim se moramo suočiti. Moramo biti samokritični".

"Znam da je za navijače ovo neuspjeh. Napravili smo analizu svega i napravili smo previše grešaka. Također, smatram da semo u prethodnim utakmicama zaslužili više bodova", rekao je trener Barcelone.

Barcelona tako drugu godinu zaredom neće igrati nokaut fazu Lige prvaka i takmičenje će nastaviti u Evropskoj ligi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nisu se navijači ovog kluba nadali novom neuspjehu jer su dovedena ozbiljna pojačanja kako bi klub ponovo ušao u vrh evropskog fudbala.

Ipak, na to će Barca još čekati. U Ligi prvaka su igrali izuzetno slabo u najbitnijim utakmicama i eliminacija je bila neizbježna.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.