Policija uhapsila jednu osobu, svi su u šoku nakon incidenta u šoping centru

Stižu informacije iz bolnice: Mari uboden nožem u leđa, ali stabilan, jedna osoba preminula

Samir Mlaćo
Nevjerovatne scene desile su se večeras u jednom šoping centru u Italiji, tačnije Milanu

Naime, šest osoba je napadnuto nožem od nepoznatog napadača, jedan muškarac je preminuo, a između ostalih povrijeđen je defanzivac Arsenala Pablo Mari.

Mari je trenutno na posudbi u Monzi. Njegov Arsenal se oglasio i tvrde da je u stabilnom stanju te da nije ozbiljnije povrijeđen.

“Šokirani smo užasnim vijestima o napadu u Italiji. U kontaktu smo sa Pablovim agentom koji nam je rekao da je on u bolnici i da se nije ozbiljnije povrijeđen. Naše misle su uz Pabla i sve drugo koji su povriejđeni u ovom užasnom incidentu“, stoji u objavi Arsenala.

I iz Monze tvrde da je Mari prošao bez težih povreda, odnosno da je uboden nožem u leđa, ali da povrede nisu opasne po život.

“Nadamo se da se vidimo uskoro“, poručili su iz Monze.

Vjeruje se da je 46-godišnji Italijan uzeo nož s polica i počeo nasumično ubadati ljude u trgovini. Ubrzo ga je uhapsila policija i privela.

"Sad kad smo daleko mirnije smo, ali smo bile jako prestravljene, nismo shvaćale šta se događa, vidjele smo ljude kako bježe u suzama”, kaže djevojka koja je bila u trgovačkom centru u trenucima napada.

Muškarac star 30 godina je preminuo, dok šestoj osobi koja je napadnuta nije bila potrebna daljnja pomoć doktora, odnosno ostanak u bolnici.

Sky Italy tvrdi da policija isključuje mogućnost terorističkog napada.

Potražite više informacija na temu Serie A:

29-godišnji Mari je španski internacionalac koji je ove sezone na osam nastupa u Seriji A postigao jedan gol. U njegovom ugovoru stoji da će Monza morati da otkupi ugovor od Arsenala ukoliko izbori ostanak u Seriji A.

 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.