Nije uzalud jedan od najvećih talenata svijeta: VAR je poništio gol za pamćenje

Xavi Simons se prošetao kroz odbranu Arsenala

Nije uzalud jedan od najvećih talenata svijeta: VAR je poništio gol za pamćenje

M. Šljivak

Talentovani veznjak PSV Eindhovena Xavi Simons (19) postigao je večeras spektakularan gol protiv londonskog Arsenala u Evropskoj ligi i pokazao je zašto ga zovu jednim od najtalentovanijih mladih igrača svijeta.

Xavi Simons momak je čiju karijeru odavno prati cijeli svijet. Talentovani Nizozemac je od malih nogu u centru pažnje i mnogi ga smatraju jednim od najtalentovnijih fudalera svijeta.

Večeras protiv Arsenala pokazao je zašto je to tako. Prošetao se kroz odbranu Topnika koja je izgledala smiješno u ovim trenucima i postigao je pogodak.

Simons je s navijačima i proslavio pogodak, ali nažalost VAR je pokvario ovaj zaista spektakularan pogodak.

U začetku akcije bila je nedozvoljena pozicija. Simons je uzalud slavio i poništen je zaista čudesan pogodak mladog veznjaka.

OVDJE  pogledajte ovaj zaista fenomenalan gol koji na kraju nažalost nije priznat.

Xavi Simons je većinu omladinske karijere proveo u Barceloni. Tamo je stigao još kao sedmogodišnjak i u njegovim igrama uživali su svi u čuvenoj La Masiji.

Sa 16 godina se odlučio napustiti Kataloniju. Odlučio se na PSG gdje je igrao tri sezone u omladinskom timu te jednu sezonu s prvim timom.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Međutim, u Parizu se očekivano nije naigrao. Iako veliki talenat skupio je samo 11 nastupa, pa se proteklog ljeta odlučio na odlazak iz kluba.

To se ispostavio kao pravi potez. Xavi Simons ove sezone igra čudesan fudbal u PSV-u i 19-godišnjak je u 18 nastupa postigao 10 pogodaka te ima i četiri asistencije.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi