Arsenal u januaru dovodi čak šest pojačanja, a među njima je i 'ukrajinski Neymar'

Na Emiratesu žele titulu

Arsenal u januaru dovodi čak šest pojačanja, a među njima je i 'ukrajinski Neymar'

E. Čaušević
Teme:

Navijači Arsenala skoro 20 godina čekaju na titulu prvaka Engleske, a mnogi od njih se nadaju da bi ove sezone londonski klub mogao napraviti veliko iznenađenje i do samog kraja se boriti za sami vrh u Premiershipu. Zbog toga u Londonu su odlučili da ulože ogroman novac za pojačanja u januarskom prelaznom roku.

Arsenal na početku ove sezone igra u fantastičnoj formi u Premiershipu, te je Mikel Arteta uspio konačno da napravi ekipu koja je konkurentna onim najboljim ekipama u Engleskoj, a to se na Emiratesu zaista dugo čekalo.

Topnici skoro 20 godina čekaju na titulu prvaka Engleske i čini se da bi se ove sezone mogli boriti rame uz rame s Manchester Cityjem i Liverpoolom. Takav početak sezone se i nije baš očekivao što je dodatno probudilo apetite čelnika kluba.

Engleski mediji pišu da su čelnici Arsenala spremni u januaru da ulože ogroman novac i dovedu još nekoliko pojačanja, a to su mahom fudbaleri koji se već od ranije nalaze na Artetinoj listi želja.

Arsenal je ljetos pogodio itekako s pojačanjima koji su napravili ogromnu razliku na terenu. Arteta želi i u januaru da pokuša isto napraviti jer vjeruje da mu je potrebno još nekoliko novih igrača kako bi se do kraja sezone mogli boriti za titulu prvaka.

Mirror piše da se čak šest igrača nalazi na listi želja Arsenala u januarskom prelaznom roku, te da će oni već u decembru krenuti u ofanzivu kako bi pokušali što više njih dovesti na Emirates.

Oglasi

Prvi na listi želja je Danilo koji je oduševio igrama u dresu brazilskog Palmeirasa i samo je pitanje kada će doći u Evropu. Arsenal ga već neko vrijeme drži na oku i u januaru će pokušati da završe transfer. Za ovog 21-godišnjaka su navodno već spremili ponudu od 30 miliona eura.

Pored Danila na ovoj listi je i Youri Tielemans kojem na kraju sezone ističe ugovor u Leicesteru, te u Arsenalu vjeruju da bi lagano mogli završiti transfer jer je i čelnicima Leicestera u intersu da nešto zarade i da Belgijanac ne ode na ljeto besplatno.

S Arsenalom se ozbiljno povezuje i Sergej Milinković-Savić koji je nakon sedam godina čini se konačno odlučio da nausti Lazio i napravi iskorak u karijeri. Arsenal je spreman platiti oko 50 miliona eura i u suprotnom pravcu poslati Lokongu.

Na listi želja je i Yeremy Pino iz Villarreala. Španac je ljetos odbio nekoliko ponuda i ostao je na El Madrigalu, a navodno se sada kaje zbog toga. Ima otkupnu klauzulu od 70 miliona eura, ali čelnici Arsenala vjeruju da ga mogu dovesti za oko 30 miliona eura.

Na meti je i još jedan igrač Villarreala, a to je Alex Baena za kojeg je interes ljetos pokazao i Liverpool. Njegova cijena bi mogla biti oko 35 miliona eura ukoliko Žuta podmornica odluči da ga proda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

I zadnji na ovoj listi je "ukrajinski Neymar", a to je Mykhaylo Mudryk. Ovaj Ukrajinac je oduševio igrama u dresu Shakhtara i skrenuo je pažnju mnogih klubova, ali u Arsenalu vjeruju da bi im moglo itekako pomoći da njih izabere zbog Zinchenka koji bi mogao biti u ulozi agenta u ovom transferu.

Ovaj 21-godišnjak igra fantastično, a ranije je Darijo Srna izjavio da bi on sigurno već sada vrijedio preko 100 miliona eura da ima brazilski pasoš. Očekuje se da bi ga Shakhtar mogao prodati za 40 ili 50 miliona eura.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Hhhaahahha, oni ZELE TITULU od kada je DRINA BILA MARKA...Danas je DRINA 5,4 MARAKA...SAMPINJONI...OD 5 MJESTA pa DOLE..NADAM se da se navijacima dopadaju NASI TEKSTOVI o AR567ALU..
1 10
adoguns88
Gazijo da li mirno spavas,cujemo se na kraju sezone ??
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi