Ko čeka taj i dočeka: Milinković-Savić u januaru konačno pravi transfer karijere?

Vrijeme je za odlazak iz Rima

Ko čeka taj i dočeka: Milinković-Savić u januaru konačno pravi transfer karijere?

E. Čaušević

Srbijanski reprezentativac Sergej Milinković-Savić igra za Lazio već sedam godina i često se špekulisalo o njegovom odlasku iz Rima, ali na kraju od toga nije bilo ništa. Ipak, čini se da bi ovaj veznjak konačno mogao napraviti veliki transfer.

Milinković-Savić stigao je u Lazio još na ljeto 2015. godine iz Genka za 12 miliona eura, te je to bio fantastičan potez rimskog kluba.

Ovaj 27-godišnjak je već dugi niz godina jedan od ponajboljih igrača Lazija i imao je zaista nekoliko odličnih sezona. Međutim, ono što je iznenađenje jeste činjenica da Milinković-Savić nije još napravio iskorak u karijeri i transfer koji će ga odvesti u neki veći klub.

Svaki prelazni rok već godinama se špekuliše o njegovom odlasku s Olimpica, ali se to nije desilo još uvijek. To je ponajviše i zbog toga što Lazio za njega traži čak 100 miliona eura što nijedan klub očito nije bio voljan da plati.

SMS s rimskim klubom ima ugovor do ljeta 2024. godine i odbio je produženje saradnje, te mnogi smatraju da je sada "prelomio" i odlučio da je vrijeme za novi izazov u karijeri.

Mediji na Apeninima pišu da su u Laziju svjesni da će Milinković-Savić gotovo sigurno otići na kraju ove sezone, a postoji čak mogućnost da srbijanski veznjak već u januaru spakuje kofere.

Oglasi

Ne žele propustiti posljednji voz da zarade novac od njegove prodaje, a lista zainteresovanih klubova nije mala. Međutim, La Gazzetta dello Sport piše da se tu posebno izdvaja jedan klub.

Navodno, ogroman interes za Sergeja pokazao je Arsenal koji će spreman već u januaru da ga dovede u klub. Topnici su već spremili ponudu za njega, ali žele sačekati početak zimskog prelaznog roka.

Arsenal je spreman da plati čak 55 miliona eura i u suprotnom pravcu pošalje Alberta Sambija Lokongu, te se nadaju da će to biti dovoljno za Lazio i da će rimski klub prihvatiti ponudu za SMS-a.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Mikel Arteta želi da pojača vezni red u januaru i do kraja sezone se bori za titulu prvaka Engleske, a navodno upravo je Milinković-Savić njegova najveća želja i čini se da bi se vrlo lako mogla ostvariti.

Milinković-Savić je u dosasdašnjem dijelu sezone u dresu Lazija odigrao 15 mečeva, te je zabio četiri gola i upisao je sedam asistencija.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

axel42
Hahahha, pa taj tip evo 5 godina negdje pravi transfer!
6 0
user1647539682
Do juce je "navodno"trebao potpisat za juventus
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi