Fenomenalna utakmica bh. košarkaša

Spektakularna noć Džanana Muse!

Midhat Šljivak

Košarkaši Real Madrida pobijedili su kao gosti Armani Milano u 6. kolu Eurolige. Bilo je 83:77 u korist Kraljeva iz Madrida, a briljirao je ponovo reprezentativac Bosne i Hercegovine Džanan Musa koji je večeras ubacio 25 poena.

Real Madrid je savladao Armani u Milanu u 6. kolu Eurolige, a vjerovatno najbolju partiju ove sezone, u kojoj igra zaista odlično, pružio je bh. košarkaš Džanan Musa.

Džanan je odlično ušao u meč. Ubacio je osam poena u prvoj dionici, Real je kontrolisao rezultat, a nakon deset minuta igre bilo je tri poena prednosti u korist Kraljeva (23:20).

Iako je Musa bio veoma raspoložen trener Reala Jesus Mateo poprilično ga je dugo držao na klupi, ali kada god je bio na terenu Džanan je pravio ogromnu razliku u korist svog tima.

Njegov izlazak donio je i preokret u korist domaćina. Odličnom završnicom prvog poluvremena Armani dolazi do prednosti i odlazi vodstvom na odmor, 50:47.

Međutim, nastavak utakmice pripada Džananu Musi. Bh. košarkaš je bio nezaustavljiv po domaće igrače i Real je na njegovim krilima nakon 30 minuta igre ponovo stekao prednost i imao je šest razlike, 67:61.

Nevjerovatni Musa nastavio je rešetati koš Armanija i u posljednjoj dionici. Domaći nisu imali nikakvog rješenja za njega i bh. reprezentativac bio je čovjek odluke.

Real je na kraju poprilično lagano došao do trijumfa, a Musa je još jednom potvrdio da je postao istinska klasa od košarkaša.

Džanan je za 31 minut na parketu ubacio 25 poena. Bio je bez promašaja u šutu za dva (4/4), a ubacio je pet trojki iz osam pokušaja. Ovom učinku naš košarkaš dodao je po pet asistencija i skokova i na taj način je dodatno uljepšao večerašnju spektakularnu predstavu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Kod Reala Mario Hezonja je ubacio 15 poena, a kod Armanija je najefikasniji bio Kevin Pangos s 21 ubačenim poenom.

Nakon ove utakmice Real Madrid je na omjeru od tri pobjede i tri poraza, a isti takav učinak ima i njihov večerašnji rival.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.