Real uvjerljiv, Džanan Musa odigrao još jednu dobru utakmicu

ACB liga

Real uvjerljiv, Džanan Musa odigrao još jednu dobru utakmicu

E. Škorić

Košarkaši Real Madrida pobijedili su ekipu Fuenlabrade sa 91:69 u 6. kolu španske ACB lige uz još jedno dobro izdanje reprezentativca BiH Džanana Muse, koji je ubacio 13 poena.

Real Madrid je u šestom kolu stigao do pete pobjede, te je nakon dva uzastopna poraz, od Baskonije u prvenstvu i Virtus Bologne u Euroligi, ponovo uhvatio pobjednički ritam.

Madriđani nisu imali previše problema protiv Fuenlabrade, stigli su uvjerljivo do pobjede. Sjajno su otvorili meč, vodili su 24:9, a na kraju prve dionice 26:12. Išla je domaća ekipa i na 24 poena razlike, a na poluvremenu je rezultat bio 52:30.

Gosti ipak u trećoj dionici uspijevaju doći do daha, spuštaju se na jednocifren zaostatak, ali je onda Real u zadnjih 10 minuta ponovo napravio razliku i stigao do očekivano lagane pobjede.

Bh. reprezentativac Džanan Musa odigrao je 22 minute i ubacio 13 poena uz dva skoka i četiri asistencije. Imao je tri od pet u pokušaju za tri, dok je za dva tek jednom šutirao, ali neprecizno. Izveo je šest slobodnih bacanja i četiri puta poentirao.

Najefikasniji kod Reala bio je veteran Sergio Llull sa 16 poena, dok je Argentinac Gabriel Deck ubacio 14 poena uz 9 skokova, a Vincent Poirier također 14 poena uz osam skokova. Dvocifren je bio i Poirirerov sunarodnjak Petr Cornelie sa 11 poena.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Na suprotnoj strani Bagayoko je ubacio 11, a Lasan Kromah i Jovan Novak imali su još dvocifrene učinke sa po 10 ubačenih poena.

Musa nastavlja s dobrim igrama u dresu Reala, koji će u četvrtak gostovati u Milanu, a zatim će 6. novembra gostovati Zaragozi u domaćem prvenstvu.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi