Imao je sreće

Neuer u 89. minuti izletio s gola, pa svojim potezom skoro izazvao infarkt navijačima Bayerna

Endin Čaušević

Bayern je danas u Berlinu uspio da pobijedi Herthu sa 3:2 u fantastičnoj utakmici, a u centru pažnje na kraju se našao golman minhenskog kluba Manuel Neuer koji je svojim potezom u samom finišu utakmice skoro doveo do infarkta navijače Bayerna.

Bavarci su fantastično otvorili utakmicu protiv Herthe i već nakon 38 minuta utakmice činilo se da je sve jasno i da će Bayern lagano da dođe do pobjede jer su već tada vodili sa 3:0.

Gosti iz Minhena poveli su već u 12. minuti golom Musiale, a na scenu je potom stupio nevjerovatni Eric Maxim Choupo-Moting koji je nastavio nestvarnu seriji i u svaga dvije minuta zabio je dva gola.

Choupo-Moting je prvo u 37. minuti povisio za 2:0, a samo minutu kasnije kamerunski napadač je ponovo zatresao mrežu berlinskog kluba i pogodio je za 3:0.

Međutim, Hertha se nije predavala i uspjela je da zabije čak dva gola i do kraja prvog dijela meča. Prvo je Lukebakio pogodio za 1:3 u 40. minuti, a samo tri minute kasnije iz penala je Selke zabio za 2:3.

U drugom poluvremenu Hertha je pokušala na sve načine da zabije još jedan pogodak i dođe do boda koji bi bio ogroman za ovaj tim, ali je Bayern uspio da sačuva prednost i na kraju slavi u Berlinu.

No, sve to moglo je pasti u vodu u samoj završnici meča kada se u centru pažnje našao golman gostujućeg tima Manuel Neuer.

Nakon jedne duge lopte Neuer je bez puno potrebe istrčao s gola ispred jednog igrača Herthe, a zatim skoro izazvao infarkt kod navijača Bayerna kada je počeo da se poigrava s loptom.

Prvo je prebacio igrača Herthe rizičnim potezom, ali je na kraju uspio da smiri loptu i uzme je u ruke iako su se navijači domaćeg tima ponadali da bi mogao kiksati i pokloniti im bod, ali se to nije desilo.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Za Neuera nije prvi put da radi takve stvari jer je on poznat po tome što voli često da istrči sa svog gola i većinom to radi uspješno kao večeras, ali je bilo trenutaka kada se baš i nije proslavio.

No, na njegovu sreću igrač Herthe nije iskoristio njegovo poigravanje koje je moglo na kraju Bayern koštati tri boda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.