Foto - Screenshot

Povreda 15 dana prije početka Mundijala

Zabrinjavajuća scena zvijezde pred Svjetsko prvenstvo

Midhat Šljivak

Današnja utakmica njemačke Bundeslige između Herthe i Bayerna donijela je popriličan šok za reprezentaciju Kanade pred Svjetsko prvenstvo u Kataru jer se glavna zvijezda tima Alphonso Davies povrijedio i napustio je meč nakon sat vremena igre.

Alphonso Davies imao je dosta problema s povredama u proteklih godinu dana. Nakon problema sa srcem i dugog izostanka došlo je do lakših povreda zbog kojih je znao propustiti treninge i utakmice, a danas je sjajni kanadski fudbaler na meču s Herthom doživio pravi šok.

Ovaj 22-godišnji lijevi bek Bayerna napustio je igru u 63. minuti. Odšepao je s terena žaleći se na bol u zadnjoj loži, a umjesto njega je u igru ušao Lucas Hernandez.

Ova scena sasvim sigurno je najviše zabrinula selektora fudbalske reprezentacije Kanade Johna Herdmana jer je do Svjetskog prvenstva u Kataru ostalo samo 15 dana.

Davies je najveća zvijezda ove selekcije. Trebao je biti oslonac igre svoje reprezentacije u Kataru, pa je ova povreda itekako zabrinjavajuća na dvije sedmice do početka Mundijala.

Sigurno ni zvijezdi Bayerna nije lako u ovom trenutku i svakako se nadamo da će s s njim biti sve u najboljem redu i da će biti spreman za nastup u Kataru.

Kanađani su nakon 36 godina ostvarili plasman na Svjetsko prvenstvo. Davies je jedan od vođa zaista fenomenalne ekipe koja će tražiti svoje mjesto u nokaut fazi protiv selekcija Belgije, Hrvatske i Maroka.

Prvenstvo ova selekcija otvara 23. novembra protiv Belgije, četiri dana kasnije igraju s Hrvatskom, a 1. decembra protiv selekcije Maroka.

Vidjet ćemo hoće li u Kataru biti Alphonsa Daviesa. Njegov eventualni izostanak teško bi se nadomjestio jer se radi o jednom od najboljih bekova svijeta.

Ovaj 22-godišnjak je u dresu Kanade već odigrao 34 utakmice i ima čak 12 postignutih pogodaka, što je za jednog beka zaista odličan učinak.

Alphonso Davies je član Bayerna postao 2018. godine. Stigao je iz Vancouver Whitecapsa i ispostavilo se da su skauti bavarskog velikana njegovim dovođenjem napravili pun pogodak.

Nije se Kanađanin dugo zadržao u rezervama Bayerna. Došao je jako brzo u prvi tim i postao je neizostavan član početnog sastava tima iz Minhena.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bila bi istinska šteta da brzonogog fudbalera ne gledamo u Kataru posebno kada se zna na koji način je njegova selekcija došla do Mundijala jer su igrali zaista odličan fudbal.

S Bavarcima je prethodnih godina osvojio apsolutno sve. Nastupio je u 134 utakmice i postigao je šest golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.