Niko nije mogao da vjeruje šta se dešava

Prvo ga nokautirao saigrač, a onda je fiziotarapeut utrčao na teren i udario ga nogom u glavu

Endin Čaušević

Borussia Dortmund jučer je pred svojim navijačima lakše od očekivanog uspjela da savlada Bochum sa 3:0 u meču 13. kola Bundeslige, a meč na Signal Iduna Parku obilježila je nevjerovatna situacija kada je gostujući fizotarapeut utrčao na teren, ali se okliznuo i nogom i glavu udario svog igrača.

Dortmund je pitanje pobjednika u sinoćnjoj utakmici riječio već u prvom poluvremenu kada je domaći tim vodio sa 3:0, te je u drugom poluvremenu uspio da privede meč kraju i upiše nova tri boda.

Domaći su poveli već u osmoj minuti kada je pogodio Moukoko, a samo četiri minute kasnije Reyna je iz penala pogodio za 2:0. Konačnih 3:0 u sudijskoj nadoknadi prvog dijela postavio je Moukoko drugim golom na meču.

Međutim, detalj koji je obilježio sinoćnju utakmicu i postao glavna tema na društvenim mrežama desio se u samom finišu meča.

Naime, u 76. minuti utakmice igrač gostujućeg tima Anthony Losilla ostao je ležati na terenu nakon duela s jednim svojim saigračem. Dobio je nezgodan udarac u glavu, te je odmah zatražio ljekarsku pomoć.

Sudija je dao dozvolu ljekarskom timu Bochuma da uđe na teren, a oni su željeli što prije da dođu do Losille i pruže mu pomoć jer je bilo jasno da je dobio nezgodan udarac u glavu.

Međutim, kada su konačno došli do svog igrača jedan od fiziotarapeuta se okliznuo i da stvar bude još goda nogom u glavu je udario Losillu koji nije mogao da vjeruje šta se dešava.

U Dortmundu je padala kiša tokom cijele utakmice zbog čega je teren bio itekako klizav, a član ljekarskog tima je bio u patikama i nije čudo što se na kraju tako okliznuo.

Jasno je da je on htio samo da što prije dođe do igrača Bochuma i ukaže mu pomoć. Na svu sreću njegov udarac nije bio toliko jak i Losilla se ubrzo pridigao nakon toga i uspio je odigrati meč do samog kraja.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Dortmund je s ovom pobjedom uspio da dođe na treću poziciju i ima samo tri boda manje u odnosu na lidera Bayern.

S druge strane za Bochum je ovo bio već deseti poraz ove sezone, te je ovaj tim na pretposljednjem mjestu Bundeslige sa svega sedam bodova iz 13 odigranih utakmica u dosadašnjem dijelu sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.