Manchester City i Dortmund u osmini finala, Sevilla i pored poraza na Etihadu ide u Evropsku ligu

Kopenhagen se oprostio od Evrope za ovu sezonu

Manchester City i Dortmund u osmini finala, Sevilla i pored poraza na Etihadu ide u Evropsku ligu

Endin Čaušević

Manchester City je pred svojim navijačima večeras nakon preokreta pobijedio Sevillu sa 3:1 u posljednjem kolu grupne faze Lige prvaka i osigurao je prvo mesto u grupi, a dalje ide i Borussia Dortmund koja je remizirala u gostima protiv Kopenhagena (1:1).

Pep Guardiola večeras je iskoristio priliku da odmori većinu prvotimaca jer je City još ranije osigurao mjesto u osmini finala. To se pokazao kao odličan potez jer su Građani uspjeli da savladaju Sevillu.

Klub iz Andaluzije je ove sezone razočarao svojim igrama, ali je uspio na kraju ipak da dođe do plasmana u nokaut fazu Evropske lige.

Sevilla je bila dosta dobra u prvom poluvremenu ove utakmice i gosti su to uspjeli da krunišu u 31. minuti kada je Isco bio asistent, a pogodak za 1:0 na Etihadu postigao je Rafa Mir.

Međutim, to je bilo sve od Seville u večerašnjem meču. Manchester City je zaigrao dosta bolje u nastavku utakmice i uspio je da dođe do preokreta i s pobjedom završi grupnu fazu ovog takmičenja.

City je na 1:1 poravnao već u 52. minuti kada je Lewis zabio pogodak na asistenciju Alvareza. Do preokreta domaći tim stigao je 20 minuta kasnije. Ovaj put Alvarez je bio strijelac i uspio je da pogodi za 2:1.

Oglasi

Tačku na ovu utakmicu stavio je Riyad Mahrez u 83. minuti. Alvarez je upisao drugu asistenciju na meču kojom je zaokružio sjajnu partiju, a konačnih 3:1 na ovom meču postavio je Mahrez.

U istoj grupi večeras su na Parken stadionu igrali Kopenhagen i Borussia Dortmund, a rezultat u ovom meču na kraju je bio 1:1, te se danski klub oprostio od Evrope za ovu sezonu.

Dortmund je uspio da dođe do vodstva u 23. minuti kada je Hazard zabio pogodak za 1:0, ali je domaći tim uspio do kraja prvog dijela da dođe do izjednačenja.

Kopenhagen je na 1:1 poravnao četiri minute prije kraja prvog poluvremena, a mrežu njemačkog kluba zatresao je Haraldsson.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U drugom poluvremenu bilo je šansi na obje strane, te smo mogli vidjeti još neki pogodak, ali su mreže mirlovale i ostalo je 1:1.

City je prvi u ovoj grupi sa 14 osvojenih bodova, dok je Dortmund drugoplasirani sa pet bodova manje. U Evropa ligu ide Sevilla koja je završila treća s pet bodova, dok je Kopenhagen posljednji s tri boda i oprašta se od Evrope.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Leo77
Koliko je prošlo timovi u drugi krug takmičenja iz super jake spanske lige
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi