Da li je ovo njegov kraj na Stamford Bridgeu?

Navijači Chelseaja ne mogu da vjeruju šta je Hakim Ziyech objavio na Instagramu

Endin Čaušević

Marokanski reprezentativac Hakim Ziyech je prije dvije godine stigao u Chelsea kao veliko pojačanje iz Ajaxa, ali nije uspio da opravda očekivanja na Stamford Bridgeu, a sudeći po njegovoj neočekivanoj objavi na Instagramu čini se da su njegovi dani u londonskom klubu odbrojani.

Chelsea je na ljeto 2020. godine izdvojio čak 40 miliona eura da dovede Ziyecha koji je imao nekoliko odličnih sezona u Ajaxu, te se očekivalo da će on biti veliko pojačanje na Stamford Bridgeu.

Međutim, jasno je da ovaj Marokanac nije opravdao očekivanja i sve više se špekuliše o njegovom odlasku iako Ziyech ima ugovor do ljeta 2025. godine.

Ziyech je nezadovoljan zbog veoma loše minutaže koju ima u Chelseaju ove godine, a to se nije promijenilo ni dolaskom Grahama Pottera na klupu Plavaca. Marokanac je odigrao tek sedam mečeva ove sezone i većinom je ulazio s klupe.

Zbog toga nije iznenađenje što se u engleskim medijima sve više piše o tome da će Ziyech već u januaru da napusti Chelsea i potraži sreću u nekom drugom klubu.

On se nedavno vratio i u reprezentaciju Maroka nakon što je Vaha Halilihodžić dobio otkaz i sigurno da se itekako veseli Svjetskom prvenstvu jer će konačno dobiti priliku da igra i ponovo osjeti kako je biti na terenu svih 90 minuta.

Da se i Ziyech pomirio s činjenicom da će vjerovatno već na zimu napustiti Chelsea pokazala je i njegova objava na Instagramu koja je mnoge iznenadila.

Iako je jasno kakav je njegov status u londonskom klubu čini se da navijači Chelseaja nisu baš očekivalo da će Ziyech ići tako daleko i na društvenim mrežama objavljivati takve stvari.

Naime, on je na Instagram storyju jučer objavio jedan svog gol, a ništa ne bi bilo čudno da to nije bio gol koji je upravo postigao Chelseaju prije nekoliko godina. Navijači ovog kluba smatraju da su takve stvari neprimjerene i traže da se Marokanac sankcioniše zbog toga.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Takve stvari koje sigurno loše utječu na atmosferu u svlačionice sada pogotovo nisu potrebne Plavcima koji baš ne briljiraju ove sezone, a posebno zbog činjenice da ih već danas čeka veliki londonski derbi protiv Arsenala.

Chelsea će na Stamford Bridgeu ugostiti danas Arsenal od 13 sati, a engleski mediji navode da Ziyech gotovo sigurno uopšte neće biti u konkurenciji za sastav ili ako se to ipak desi jasno je da će ostati na klupi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.