"Da sam znao nikad ne bih potpisao za Chelsea"

Nekadašnji Zlatni dečko bez dlake na jeziku

"Da sam znao nikad ne bih potpisao za Chelsea"

Admin Čaušević

Chelsea je već dugi niz godina među najpoželjnijim klubovima za igrati, kako zbog odlične zarade, tako i zbog uspješnih sportskih rezultata. Ipak, jedan čovjek se pokajao što je stigao na Stamford Bridge. 

Brazilski napadač koji je svojevremeno osvojio nagradu Golden Boy i bio velika zuvijezda svoje reprezetnacije otkrio je da da žali što je 2015. potpisao za Chelsea.

Nakon njegove eksplozije u Milanu Alexandre Pato se vratio u domovinu gdje je imao sjajnu godinu u Sao Paulu, činilo se kao prilika za ponovno pokretanje karijere. Njegovih 26 golova i 6 asistencija pomogli su mu da potpiše za Chelsea.

Plavi su dogovorili šestomjesečnu posudbu s Corinthiasom (klubom vlasnikom nogometaševih prava), ali Pato nikada nije imao priliku pokazati svoj kvalitet.

Odigrao je samo dvije utakmice u kojima je postigao gol. Igrač je priznao da vjeruje da šestomjesečna posudba uključuje automatsko produžeje ugovora:

"Mislio sam da će me Chelsea posuditi na šest mjeseci i onda potpisati na tri godine. Nisam shvatio da nakon posudbe mogu reći ne", rekao je za Pato za The Palyers Tribune.

Oglasi

Pato je usporedio svoju karijeru sa onom prije i poslije potpisa za Chelsea: "Znate li zašto sam igrao puno bolje u Sao Paulu? Dobro su se brinuli za mene."

Osim toga, brazilski napadač bio je razočaran nedostatkom prilika u londonskom timu: "Šteta jer sam trenirao jako dobro, a trener mi dao samo dvije šanse za igru.Nikad nisam shvatio zašto."

Njegovo malo učešće u igri i tretman kojg je imao na Stamford Bridegu natjerao je Pata da požali što je potpisao: "Da sam znao da će tako biti otišao bih negdje drugdje, a nikad u Chelsea."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na kraju, Pato nikada nije uspio pokazati svoj potencijal i nakon kratkog boravka u Villarrealu imao je iskustvo u Kini, povratak u Sao Paulo i trenutno igra u MLS-u, u Orlando Cityju, s 33 godine.

Za Milan je zabio 63 gola na 150 utakmica uz 18 asistencija, te je bilo samo pitanje vremena kada će da osvoji Zlatnu loptu, ali su ga potom počele mučiti povrede, a bio je i dio nekih kontroverzi izvan terena. Na kraju se ovaj sjajni napadač samo pridružio dugoj listi čudesne djece koja nisu uspjela doživjeti očekivane visine.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi