Jedan od derbija osmine finala Lige prvaka svakako će biti i dvomeč Bayerna i PSG-a.

Dobili su PSG

Stigla i Salihamidžićeva reakcija na paklen žrijeb osmine finala Lige prvaka

E. Ganibegović

Osmina finala Lige prvaka ove sezone ponudit će nam neke spektakularne parove. Tako je danas odlučio žrijeb, a svoj komentar dao je i sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić.

Danas je u Nyonu održan žrijeb osmine finala Lige prvaka.

Voljom žrijeba odlučeno je da gledamo reprizu finala iz prošle sezone (Real Madrid - Liverpool), kao i reprizu finala iz 2020. godine kada su se sastali Bayern i PSG.

Jasno je da bi i u PSG-u i u Bayernu bili sretniji da su izvukli nekog drugog protivnika, no šta je tu je, nazad se ne može.

Svoj komentar na žrijeb dao je i sportski direktor Bayerna i bivši bh. reprezentativac, Hasan Salihamidžić.

"Našu snagu smo pokazali i u grupi. Igrači su odlično odradili svoj dio posla. Radujemo se nastavku Lige prvaka, a dobili smo jednog protivnika koji u timu ima svjetske zvijezde", rekao je Brazzo pa dodao:

"Očekuje nas sjajna utakmica protiv jednog od najjačih timova na svijetu. Bit će to zaista prava fudbalska poslastica za sve ljubitelje fudbala. Favorita nema, šanse su 50-50."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bayern i PSG sastali su se u finalu Lige prvaka 2020. godine, a minhenski tim odnio je pobjedu od 1:0.

Prve utakmice osmine finala na rasporedu su 14., 15., 21. i 22. februara 2023. godine, a revanši 7., 8., 14. i 15. marta.

Bayerna i PSG-a što se tiče, to su dva tima koja su favoriti za sami naslov, no jedan od njih će već u ranoj fazi morati završiti svoj evropski put ove sezone. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.