Hazarda je Real Chelseaju platio 120 miliona eura i za sada se Belgijanac pokazao kao promašena investicija.

U Realu je neprepoznatljiv

Hazarda traži klub iz lige u kojoj se proslavio, a šta će reći navijači Chelseaja?

Eldar Ganibegović

Eden Hazard je prije tri godine prešao u Real Madrid iz Chelseaja za 120 miliona eura i to kao ponajbolji igrač Premiershipa, no u Španiji druga priča. Ne liči sam na sebe, a sada ga želi jedan klub iz Premier lige.

Iako je u jako lošoj formi, interesa za Edena Hazarda ne manjka.

Kako prenose inostrani mediji, za njega je zainteresovan jedan engleski klub, a u pitanju je Newcastle United.

Svrake su otkrovenje sezone s obzirom na to da su nakon 14 odigranih utakmica na trećem mjestu u Premier ligi, a ne planiraju prestati s dobrim rezultatima i zvučnim pojačanjima.

Prema Fichajesu, ekipa koja je prošle godine postala najbogatija na svijetu želi dati Hazardu šansu da se vrati u prvenstvo u kojem je briljirao.

S tim u vezi, Englezi su spremni ponuditi oko 25 miliona eura u zamjenu za bivšu zvijezdu Chelseaja, a Real Madrid je više nego voljan prodati ga.

Kraljevi se već nekoliko mjeseci pokušavaju rastati od Hazarda, jer fudbaler ima jednu od najvećih plata u timu, a koju ne opravdava na terenu.

Također, i posljednje izjave Edena Hazarda daju naslutiti da je spreman da napusti Real Madrid za koji je ove sezone nastupio tek šest puta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Eden Hazard je ove sezone nastupio na šest utakmica u svim takmičenjima i ima učinak od jednog gola i jedne asistencije. 

"Teška su vremena, jer želim igrati, ali ne igram. Osjećam se dobro u Real Madridu, samo što igram manje nego prije.

Kad igram, radim to dobro. To je komplikovana situacija, jer želim igrati više", rekao je Hazard, a prenose španski mediji.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.