Čuli da su izvukli Liverpool, pa poručili: "Mi smo Real Madrid!"
U osmini finala Lige prvaka gledat ćemo dvomeč u kojem će se sastati prošlosezonski finalisti - Real Madrid i Liverpool.

Reakcije iz prvaka Evrope

Čuli da su izvukli Liverpool, pa poručili: "Mi smo Real Madrid!"

E. Ganibegović

Osmina finala Lige prvaka ponudit će nam nekoliko zanimljivih dvomeča, a jedan od njih je i repriza finala iz prošle sezone. Nedugo nakon žrijeba stigla nam je i reakcija trenera prvaka Evrope.

Danas je u Nyonu održan žrijeb osmine finala Lige prvaka koji je spojio neke zanimljive parove.

Tako ćemo već u osmini finala gledati dvomeč Real Madrida i Liverpoola koji su se sastali i u ovogodišnjem finalu, kao i u onom 2018. godine.

Oba puta je uspješniji bio Real, a vidjet ćemo da li će to slučaj biti i sada u nešto ranijoj fazi takmičenja kada će odigrati dvije utakmice.

Nakon što su saznali s kim igraju u osmini finala, stigle su i prve reakcije iz Madrida, odnosno od predsjednika Emilija Butraguena.

"To je šampionski klub. Na njihovom terenu navijači su im veliki vjetar u leđa. Bit će to težak protivnik, ali mi smo Real Madrid.

Repriza je to finala iz prošle sezone gdje će igrati dvije ekipe s velikom historijom. Bit će fascinantno za navijače. S velikim entuzijazmom čekamo ovaj dvomeč.

Mi smo veliki prvak i pokušat ćemo obraniti trofej, svjesni kakvog ćemo suparnika imati pred sobom”, rekao je Butragueno.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Real Madrid i Liverpool sastali su se u prošlosezonskom finalu Lige prvaka u Parizu, a Kraljevski klub slavio je pobjedu od 1:0. 

Utakmice osmine finala na rasporedu su naredne godine. Prve utakmice na raposredu su u februaru, a revanši u martu 2023.

Prva utakmica Liverpoola i Reala igra se na Anfieldu 14. februara, dok je revanš na rasporedu 7. marta u Madridu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...znaju oni da tezeg protivnika nisu mogli dobiti pa se tjese kako su oni Real Madrid hahahaha...nije vama svejedno,znate da su vam vece sanse da ispadnete nego da prodjete...dosta su vas vile nosale,ne moze vjecno...
1 10
admiral1
Real se neboji nikog svi trebaju da se Reala boje ja kako znam ovo ce biti 5 utakmica od 2018 Real je bio 3 puta uspjesan jednom nerjeseno
5 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi