Foden zabio golčinu

Na Etihadu je danas viđena najsavršenija tehnika voleja i gol o kojem priča cijeli svijet

Endin Čaušević

Manchester City je na najgori mogući način završio prvi dio sezone jer je aktuelni prvak Engleske danas neočekivano poražen na Etihadu od Brentforda sa 2:1 u meču 16. kola Premiershipa, a Građanima nije pomogao ni čudesan pogodak Phila Fodena.

City je danas bio apsolutni favorit protiv ekipe Brentforda i očekivalo se da će tri boda sigurno ostati na Etihadu, ali su na kraju gosti na krilima Ivana Toneyja uspjeli da šokiraju Građane.

Brentford je pobijedio sa 2:1 golovima Toneyja, a gosti su do pobjede došli u osmoj minuti sudijske nadoknade nakon fantastične kontre koju je napadač ovog tima krunisao golom za velika tri boda.

Manchester City je na ovaj način završio prvi dio sezone i jasno je da će titula jesenjeg prvaka u ruke igračima Arsenala koji imaju dva boda više od Cityja, ali i utakmicu više koju Topnici večeras igraju na gostovanju protiv Wolverhamptona.

Prvaku Engleske nije pomogao ni čudesan gol Fodena koji je u finišu prvog poluvremena uspio da poravna rezultat na 1:1.

Foden je nakon kornera ostao usamljen na nekih deset metara od gola gostiju, a potom je oduševio fudbalski svijet jer je iz voleja zabio golčinu za poravnanje rezultata i povratak Cityja u meč.

Međutim, ono što je mnoge oduševilo jeste tehnika koju je Foden izveo prilikom ovog voleja i način kako je udario loptu koju golman gostiju David Raya skoro da nije ni vidio, te je samo čuo kada je ona udarila u mrežu.

Maestralan volej i gol Fodena za 1:1 protiv Brentforda možete pogledati OVDJE i uživati u magiji veznjaka Manchester Cityja.

Engleski mediji oduševljeni su golom kojeg je zabio reprezentativac ove zemlje, a mnogi su poručili da je Foden pokazao najsavršeniju tehniku za udarac iz voleja. Da li je to baš tako procijenite sami.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj 22-godišnjak pokazao je još jednom da je u fantastičnoj formi pred početak Svjetskog prvenstva što posebno može radovati selektora Engleske Garetha Southgatea.

Foden je u dosadašnjem dijelu sezone u dresu engleskog kluba odigrao ukupno 19 mečeva u svim takmičenjima, te je uspio da postigne sedam golova i upiše još tri asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.